Za Guinessa

Uspostavljen prvi let s isključivo ženskom posadom

Lifestyle / Flash | 07. 03. 2017. u 09:03 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aviokompanija Air Indija prva je na svijetu uspostavila let sa posadom čije su članice isključivo žene.

Boing 777-200LR na letu New Delhi-San Francisco kojim su upravljale žene piloti, poletio je za San Francisco iz glavnog grada Indije 27. veljače, a vratio se 4. ožujka preko Atlantskog oceana, prenosi N1.

Iz Air Indije javljaju kako su već zatražili upis u Guinessovu knjigu rekorda.

Osim posade u avionu - pilota, tehničarki i stjuardesa, isključivo su žene zadužene za putnike i na check-in šalteru, kao i u kontroli leta.

Uoči 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, ova aviokompanija pripremila je i program domaćih letova sa isključivo ženskom posadom.

U siječnju je, kako piše BBC, ova kompanija počela prodavati samo letove za žene, nakon što su se neke žene požalile da su ih muški putnici počeli pipati.

Iako je Indija zemlja koja ima i koja je imala mnoge moćne i snažne žene u političkom svijetu, prava žena u Indiji su na poražavajućoj razini. Prema istraživanju od strane Fondacije Thomasa Reutersa, Indija je ocjenjena kao četvrta najnepoželjnija zemlja za žene i to prvenstveno zbog ženskog feticida, čedomorstva i trgovine ljudima.

Ovakvim akcijama, Indija zapravo i podiže svijest i bori se za prava žena.

''Let je simbol osnaživanja žena, koji treba potaknuti žene da iskorače iz svoje sigurne zone i pokažu kako mogu dominirati u ''muškom svijetu''. Cijela poruka je zapravo potaknuti mlade žene da imaju snove'', rekla je voditeljica Kshamata Bajpayee, a piše Daily mail.

 

Kopirati
Drag cursor here to close