Mjere

Prvomajski roštilji za samo pet osoba?

''Popuštanje'' u mjerama vrijedi do 30. travnja pa je moguće da se nakon toga mjere ponovno postrože.
Lifestyle / Flash | 28. 04. 2020. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U većem dijelu zemlje, u petak 1. svibnja, se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura kretat će se od 8 do 14, na jugu do 16, a najviša dnevna od 16 do 22 stupnja.

Prognoza je to pred praznični, produženi vikend kojeg će ove godine pratiti brojna upozorenja.

Naime, iako su mjere poduzete za sprječavanje pandemije koronavirusa oslabljene, moglo bi se dogoditi da se ponovno ''podignu'' kako bi se spriječio masovni bijeg ljudi u prirodu.

Primjerice, u Hrvatskoj je službeno objavljeno kako se može roštiljati ali uz mjere distanciranja. Kod nas se čekaju službeni savjeti za ovu razonodu.

Iako nema policijskog sata i iako je neustavna mjera o zabrani kretanja maloljetnicima i starijima od 65 stavljena van snage, još je uvijek na snazi ona odluka prema kojoj je nedozvoljeno okupljanje više od pet osoba. Također, ''popuštanje'' u mjerama vrijedi do 30. travnja pa je moguće da se nakon toga mjere ponovno postrože.

Tako će oni, koji se odluče za prvomajski roštilj u prirodi, morati praviti rošit za pet osoba. O držanju propisane distance na roštiljima teško je govoriti, ali i o maskama i rukavicama koje će sprječavati uživanje u onome što će, prema mogućnostima, biti na roštilju i pored roštilja.

Naravno, bilo kako bilo, valja upozoriti izletnike da pokupe smeće za sobom.

Danas je Krizni stožer HNŽ-a donio odluku da će se okupljanje do 10 osoba dozvoliti nakon 5. svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close