Ponovo zlatna

Pobjednica sa Starog mosta dominantna u visinskim skokovima u Abu Dhabiju

Ona je od samog početka opravdala status favoritkinje, dobivši devetke i desetke od sudaca za prva dva skoka. Dominantnim nastupom pomela je konkurenciju, te došla do zlatnog odličja sakupivši 359,60 bodova - čak 36,10 više od najbliže suparnice.
Lifestyle / Flash | 22. 12. 2021. u 19:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australka Rhiannan Iffland, petostruka osvajačica Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva, nastavlja svoju impresivnu formu. S lakoćom je pobijedila na natjecanju u visinskim skokovima na Festivalu vodenih sportova održanom u organizaciji Međunarodne federacije vodenih sportova (FINA).

Usporedo sa Svjetskim prvenstvom u plivanju u malim bazenima (25 metara), koje zbog uspjeha mlade Mostarke Lane Pudar izaziva veliko interesiranje javnosti u našoj zemlji, u Abu Dhabiju se odvija i FINA Festival vodenih sportova s natjecanjima u daljinskom plivanju, skokovima i visinskim skokovima.

Neprikosnovena na smotri najboljih skakačica svijeta bila je Australka Rhiannan Iffland (30), koje se publika u našoj zemlji dobro sjeća s Red Bull Cliff Diving natjecanja na Starom mostu, gdje je pobijedila dva puta (2019. i 2021.).

Ona je od samog početka opravdala status favoritkinje, dobivši devetke i desetke od sudaca za prva dva skoka. Dominantnim nastupom pomela je konkurenciju, te došla do zlatnog odličja sakupivši 359,60 bodova - čak 36,10 više od najbliže suparnice.

„Zaista sam uzbuđena zbog današnjeg nastupa. Jutros sam imala dosta samopouzdanja, jer sam juče skakala jako dobro. Željela sam to potvrditi, i uspjela sam“, izjavila je Iffland.

Drugo mjesto i srebrna medalja pripali su Kanađanki Molly Carlson, dok je treća bila Bjeloruskinja Yana Nestsiarava. I njih dvije smo više puta gledali u Mostaru.

Ovo natjecanje ujedno je bilo i završni kvalifikacijski događaj za FINA Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima, koje će biti održano u Fukuoki (Japan) od 13. do 29. svibnja 2022. Od 12 natjecatelja koja su izborila pravo nastupa, njih čak 11 su skakačice Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva.

Foto:PR / Ona je od samog početka opravdala status favoritkinje

S pet uzastopnih titula prvaka Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva i dvije zlatne medalje u visinskim skokovima na FINA prvenstvima, Iffland je najtrofejnija skakačica u povijesti ovog sporta.

Rođena u Newcastleu (Novi Južni Vels, Australija), od malih nogu počela je trenirati na trampolini. Skokovima se počela baviti u dobi od devet godina, i priznaje da se „skamenila“ kada se prvi put popela na skakaonicu. Ipak, uskoro se redovno natjecala  3 i 10 metara, prije nego je svoje akrobatsko umijeće iskoristila kako bi zabavljala publiku na kruzerima na Mediteranu i Karibima. Upravo se tada prvi put okušala u visinskim skokovima.

Australka je 2019. godine imala sezonu kakvu većina sportaša sanja, pobijedivši na svih sedam stanica Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva i zaokruživši prvu „savršenu sezonu“ u ovom sportu.

To je bila godina u kojoj je došla do prve pobjede na Starom mostu, da bi krajem kolovoza ove godine upisala i drugi trijumf u gradu na Neretvi, na šestom Red Bull Cliff Diving natjecanju u Mostaru.

Osim Red Bull Cliff Diving natjecanjima u Mostaru, Iffland je s legendarnim Orlandom Duqueom skakala s vodopada na Štrbačkom buku, dok je s Jonathanom Paredesom skakala na sarajevskoj Bentbaši. 

Kopirati
Drag cursor here to close