muke davidove

Kako ne smršao?! Nema sumnje, smješi mu se Oscar!

Lifestyle / Flash | 02. 12. 2016. u 07:51 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Adam Driver je za ulogu u filmu „Silence“ stvarno postao kost i koža. Vidi mu se svaka kost, što bi se reklo, trbuh upao, tijelo kao kod izgladnjelih.

Mnogi kažu, kad ekstremno izgubiš ili dobiješ na težini, ne gine ti Oscar! Znači li to da će zvijezda serije "Girls" i zadnjeg filma iz serijala "Ratovi zvijezda" biti sljedeći slavodobitnik Američke filmske akademije?

Mnoštvo je primjera glumaca u Hollywoodu koji su dobili najprestižniju filmsku nagradu nakon što su svome tijelu učinili nažao.

Filmski ljepotan Matthew McConaughey (47) je 2013. za ulogu u filmu „Dallas Buyers Club“ dobio Oscara, a kako bi se mogao uživjeti u lik kojeg je igrao, izgubio je 15 kilograma.

Jared Leto i Matthew McConaughey u sceni iz filma „Dallas Buyers Club“

U toj je drami igrao i Jared Leto (44), smršavivši prethodno 18 kilograma, te je i njemu pripao Oscar za sporednu ulogu.

Tom Hanks (60) je na tjelsne oscilacije dva puta ušao u konkurenciju za Oscara. Za ulogu u filmu „Philadelphia“ (1993.) smršavio je 15 kilograma i dobio nagradu Akademije, dok je za "Brodolom života" (2000.) bio nominiran. Za ovu je ulogu prvo morao povećati, a onda drastično smanjiti tjelesnu težinu.

Charlize Theron (41) je za ulogu u filmu "Čudovište" (2003.) nabacila 15 kilograma i dobila Oscara.

Charlize Theron u filmu "Čudovište"

Christian Bale (42) je za ulogu u filmu „Boksač“ (2010.) smršavio 20 kilograma i dobio Oscara za sporednu mušku ulogu, a Adrien Brody (43) za ulogu u „Pianistu“ (2002) smršao14 kilograma. On je za to glumačko ostvarenje dobio Oscara (glavna muška uloga).

Mark Wahlberg i Christian Bale u filmu "Boksač"

Adam Driver 'obavio' pola posla?

Redatelj Martin Scorsese u pravilu nema vremena za loše filmove. Najnoviji njegov uradak „Silence“ (upravo se počinje prikazivati), povijesna je drama, a Adam Driver igra ulogu svećenika misionara u 17. stoljeću. Smršavio je za tu ulogu 23 kilograma.

Adam Driver i Andrew Garfield glume dvojicu svećenika jezuita koji pokušavaju iz Portugala doći u Japan, kako bi pronašli svog mentora (kojeg igra Liam Neeson).

"Vjerujem da nikad do sada nisam uradio nešto tako ekstremno. Radi se o interesantnom procesu, toliko si gladan i umoran, da ne možeš bilo što drugo činiti osim svoga posla", kaže Driver.

Adam Driver gladuje u povijesnoj drami „Silence“

Za ulogu se pripremao godinu dana, proučavajući ovaj svećenički red s tradicijom od 500 godina, a u sklopu te obuke proveo je i sedam dana u jednome samostanu, bez bilo kakvih modernih uređaja i bez ijedne izgovorene riječi.

Hoće li na sljedećoj dodjeli iza riječi „And the Oscar goes to...“ biti izgovoreno njegovo ime, saznat će se krajem veljače iduće godine.

Kopirati
Drag cursor here to close