Dehidracija kože

Hidratacijom koži vratite izgubljenu vlagu

Tijekom hladnijih dana koža nam još više daje do znanja koliko je hidratacija važna, stoga neka vam se njega kože lica nađe na vrhu liste prioriteta
Lifestyle / Flash | 27. 11. 2022. u 16:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Niske temperature, oštar vjetar i suhi zrak u zatvorenim prostorima zajedno izvlače vlagu iz kože ostavljajući je suhom, ispucanom i sklonom ljuštenju. No tome se može stati na kraj.

Umornom, sivom tenu bez sjaja neće pomoći ni veća doza highlightera ni jarko rumenilo jer se uzrok takvog izgleda skriva u dehidraciji.

Koža kojoj nedostaje vlage potpuno je suprotno od blistavosti koja dolazi iznutra. Niste jedini koje muči takav problem u hladnom razdoblju godine. Njega kože lica trebala bi postati prioritet bez obzira na godišnje doba jer naša koža pamti sve te joj je potrebna redovita hidratacija, piše Gloria.

Niske temperature, oštar vjetar i suhi zrak u zatvorenim prostorima zajedno kao da su u zavjeri izvlačenja vlage iz kože. Ostavljaju je suhom, ispucanom i sklonom ljuštenju. Srećom, postoje vrlo jednostavni načini kako zadržati vlagu tako da se svakog dana probudite sa zdravom i prirodno blistavom kožom.

Koža i vruća voda ne idu zajedno

Vrući tuš i kupke savršeno prijaju u hladnim danima. No kada god možete, posebno kada se umivate ili perete ruke, pustite mlaku vodu. Tako ćete izbjeći uklanjanje prirodnih, zaštitnih ulja s površine kože.

Hidratacija odmah nakon pranja

Ne samo da naša koža zimi treba više hidratacije, nego je treba odmah nakon kupanja, umivanja ili pranja ruku! Nanesite hidratantnu kremu za lice ili losion za tijelo na još vlažnu kožu. To joj pomaže da zadrži taj višak vlage u sebi, da ne ispari prebrzo ostavljajući je suhom.

Mudro odaberite hidratantnu kremu

Neki proizvodi za njegu kože sadržavaju mineralna ulja, sastojke koji mogu dodatno isušiti kožu. Stoga birajte dobru formulu – baziranu na ulju, a ne na vodi jer je veća vjerojatnost da će pomoći koži da sačuva vlagu, kao i onu s prirodnim njegujućim sastojcima (hijaluron i ceramidi su uvijek dobar izbor!), prema vašem tipu ili trenutačnom stanju kože.

Provjerite formule gela za tuširanje i čistača za lice

Izbjegavajte kupke, gelove za tuširanje i proizvode za čišćenje lica koji su na bazi sapuna i SLS-a, kao i one koji sadrže sintetičke mirise i alkohol jer isušuju i mogu dodatno iritirati suhu, osjetljivu kožu.

Mislite iznutra prema van

Vjerojatno ste ovaj savjet već čuli, ali vrijedi ponoviti: zdravlje kože se gradi iznutra. Kad padnu temperature, dulje boravimo u grijanim prostorima gdje je suh zrak pa se pobrinite da pijete jednaku količinu vode kao ljeti. Možda vi nemate potrebu iskapiti veliku čašu vode, ali vaša je koža treba jer se na tom našem najvećem organu opažaju prvi znaci dehidracije, posebice na usnama.

Njega kože lica i preko dana

U trenucima kada poželite namazati kremu za lice usred dana, ali ne želite upropastiti šminku, posegnite za hidratantnim sprejem za lice ili transparentnim ovlaživačem koji se može nanijeti preko pudera. Pružit će vam instantnu dozu svježine!

Koža zaslužuje dobar piling

Nježan piling igra ključnu ulogu u održavanju kože blistavom i hidratiziranom jer uklanja odumrle stanice dopuštajući novim i zdravim da „isplivaju“ na površinu. Piling za tijelo koristite jednom tjedno, a onaj za lice dva-tri puta mjesečno ili prema potrebi i stanju kože.

Jednom tjedno odredite vrijeme za hidratantnu masku

Intenzivna njegujuća i hidratantna maska za lice ne samo da je dobra za kožu jer opskrbljuje stanice koncentriranom dozom blagotvornih sastojaka nego može poslužiti kao ritual opuštanja za kraj tjedna. A i koži je potreban odmor!

Kopirati
Drag cursor here to close