Nakon niza skandala!

Definitivan kraj Viktorijinih anđelica

Kompanija je u srijedu najavila nova lica i nove programe s kojima žele napraviti drastičan zaokret i time vratiti narušeno povjerenje žena.
Lifestyle / Flash | 17. 06. 2021. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon nekoliko skandala koji su potresli kompaniju, novo vodstvo želi da brend bude "zagovornik ženskih prava". I to putem digitalnih kanala, kao i novog fonda koji su osnovali.

Anđelice kakve poznajemo punih 25 godina odlaze u povijest. Raskošne revije s jednim od najljepših žena svijeta, krila, šljokice, dijamanti, isklesana i "savršena" tijela koja su godinama nametala ideal ljepote i utjecala na mentalno zdravlje brojnih žena, stvar su prošlosti. Kompanija je u srijedu najavila nova lica i nove programe s kojima žele napraviti drastičan zaokret i time vratiti narušeno povjerenje žena. A koliko je narušeno govori činjenica da je kompanija nakon otkazane revije 2019. godine skoro doživjela bankrot. Prodaja je pala, a optužbe modela i zaposlenika o uznemiravanju i maltretiranju punile su naslovnice.

Umjesto revije, brend je najavio dvije nove inicijative. Jedna je "VS Collective", a druga je Victoria‘s Secret globalni fond za žene oboljele od raka.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Victoria's Secret (@victoriassecret)

Prvu inicijativu su opisali kao “grupu uspješnih žena koje dijele zajedničku strast prema pozitivnim promjenama”. Tim će raditi na "programima, revolucionarnim novim kolekcijama i inspirativnom sadržaju". Članovi tog tima su, kažu iz kompanije, aktivistice, sportašice, modeli i razni umjetnici iz cijelog svijeta, a poznata imena trenutačno su Priyanka Chorpa i Megan Rapinoe. U timu je i brazilski model Valentina Sampaio, prvi transrodni model koji je nosio njihovu reviju u kolovozu 2019. godine.

“Komunicirat ćemo s potrošačima, ali era s televizičnim revijama je gotova”, najavio je i Stuart Burgdoerfer, financijski direktor matične tvrtke L Brand.

Prvi put u 24 godine, tijekom 2019. godine nije se održala slavna revija koju nose jedne od najljepših žena svijeta. Nedostižni standardi ljepote koje nameće ovaj brend na meti su kritika već godina, a shodno tome kompanija je shvatila kako mora napraviti zaokret u poslovanju. Revija je okupljala samo manekenke A-liste, od Heidi Klum do Tyre Banks, a u novim generacijama tu su Bella i Gigi Hadid, Kendall Jenner. U 2020. je kompanija doživjela još jedan veliki udarac kad je New York Times objavio priču o ispovijestima desetine bivših voditelja, modela i zaposlenika koji su iznijeli optužbe o uznemiravanju i maltretiranju na radnom mjestu, piše glorija.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close