Sarajevo Dance festival

BiH domaćin prvog svjetskog WDSF turnira za solo plesače

SPK Astorija organiziranjem velikog tradicionalnog plesnog festivala stavlja Bosnu i Hercegovinu i Sarajevo na listu najvećih svjetskih događaja u ovoj godini.
Lifestyle / Flash | 25. 10. 2022. u 12:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportsko plesni klub Astorija organizira 9. Sarajevo Dance Festival, 12. i 13. 11. 2022. godine u Sarajevu, u okviru kojeg će prvi put u povijesti biti organiziran WDSF turnir visokog ranga za solo plesače u kategoriji latinoameričkih te standardnih plesova.

SPK Astorija organiziranjem velikog tradicionalnog plesnog festivala stavlja Bosnu i Hercegovinu i Sarajevo na listu najvećih svjetskih događaja u ovoj godini.

"Sarajevo Dance Festival svake godine za nas predstavlja veliko zadovoljstvo i izazov ali je i velika odgovornost koja nas pokreće da moramo biti bolji, veći i istrajniji. Stvorili smo tradiciju s našim članovima i to nam je pokretač da idemo dalje i šire. Ponosan sam na klub jer nam je ukazano povjerenje da budemo dijelom historijskih trenutaka u svijetu plesa. Upravo organiziranjem WDSF turnira visokog ranga za solo plesače imamo priliku dokazati da solo ples zaslužuje biti dijelom svjetske sportsko plesne scene. Od samog početka postojanja kluba pa svih ovih 25 godina, koliko postoji Sportsko plesni klub Astorija, pokreće nas vizija a biti domaćin ovako velikom događaju za nas znači da smo istrajali u njoj" ističe Mirza Geljo, direktor SPK Astorija i jedan od glavnih trenera.


Sarajevo Dance Festival bit će održan na dvije lokacije u Dom mladih Skenderija i sportskoj dvorani „Ramiz Salčin" a očekuje se dolazak dvije tisuće sudionika.

Posjetitelje očekuje spektakularan program u okviru kojeg će biti održano i Državno prvenstvo u kombinaciji deset plesova za parove te će biti održano Državno prvenstvo BiH za solo plesačice u latinoameričkim plesovima, standardnim plesovima te za grupe i formacije u latinoameričkim plesovima i WDSF natjecanje za parove.

Iz godine u godinu Sportsko plesni klub Astorija priprema sve zanimljiviji i atraktivniji festivalski program a Mirza Geljo direktor SPK Astorija najavljuje: "Otvorenje festivala je planirano u subotu, 12.11.2022. godine, u dvorani "Ramiz Salčin" s WDSF disciplinama a završava u nedjelju u poslijepodnevnim satima s finalnim rundama. Drugi dan festivala biće poseban jer ćemo organizirati u istom danu na dvije lokacije Međunarodno takmičenje u modernim plesovima. Deveti Sarajevo Dance Festival rezultat je dugogodišnjih aktivnosti članova kluba, trenera i rukovodstva SPK Astorija koji njeguje tradiciju pedagoškog i profesionalnog pristupa u radu već 25 godina".

Iz SPK Astorija stiže poziv za sve one koji žele biti dijelom ovog događaja u okviru Sarajevo Dance Festivala da u svoje kalendare upišu drugi vikend u studenom i budu dio ovog uzbudljivog plesnog događaja u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close