Natjecanje

Balet Mostar Arabesque s koreografijom 'Mostar Dolls' izborio plasman na svjetsko prvenstvo

"Sretni smo da smo poslije dužeg razdoblja opet u situaciji da možemo odgovoriti određenim natjecanjima i pri tome još pokazati da imamo kvalitetu za svjetsko finale.''
Lifestyle / Flash | 21. 03. 2022. u 18:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Škola baleta Balet Mostar Arabesque (BMA) ovoga vikenda na kvalifikacijama za Svjetsko natjecanje u plesu (Dance World Cup) održanom u Požegi osvojila je sedam prvih, dva druga i dva treća mjesta.

Mostarske balerine predstavile su se s 11 koreografija, a njihova koreografija "Mostar Dolls" izborila je plasman na svjetsko finale, priopćeno je iz BMA.

"Sretni smo da smo poslije dužeg razdoblja opet u situaciji da možemo odgovoriti određenim natjecanjima i pri tome još pokazati da imamo kvalitetu za svjetsko finale. Prošle godine na svjetskom finalu Dance World Cupa u Engleskoj naše balerine osvojile su zavidno treće mjesto", kazala je umjetnička direktorica Balet Mostar Arabesque Arleta Ćehić.

Ističe da je svjesna loših uvjeta u kojima se radi od samog početka što ne sprječava mostarske plesačice da ostvaraju iznimne rezultate.

"U nedostatku smo svega, a u zadnje dvije godine dodatno smo opterećeni pandemijom koja je ostavila baš vidljiv trag. Zbog svega toga ovi rezultati svojevrsni su uspjeh i pokazatelj da mi na ovim prostorima nismo u deficitu s talentima", kazala je Ćehić.

Balet Mostar Arabesque djeluje već 16 godina u Mostaru i svojim radom, entuzijazmom i ogromnim voluntarizmom učinio je da balet postane popularna i nepobitna činjenica u gradu i županiji, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close