Top pet

AK-47 najopasnije sovjetsko oružje po izboru američkih medija

The National Interest izabrao je pet najopasnijih vrsta oružja koje je proizvedeno u Sovjetskom Savezu i koje je i dan- danas u upotrebi.
Lifestyle / Flash | 09. 02. 2020. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

AK-47 najopasnije sovjetsko oružje po izboru američkih medija

Američki časopis The National Interest izabrao je pet najopasnijih vrsta oružja koje je proizvedeno u Sovjetskom Savezu i koje je i dan- danas u upotrebi.

Na prvom se mjestu našao legendarni AK-47, proizveden još 1947. godine. Autor teksta vjeruje da je automatska puška postala popularna zahvaljujući lakoći i jednostavnosti za korištenje. Kao njezina se prednost ističu pouzdana konstrukcija, mogućnost automatske vatre i streljivo kalibra 7,62 mm.

Na drugom se mjestu nalaze podmornice klase Tajfun. Kako se ističe, one su najveće na svijetu. Treće mjesto je zauzeo tenk T-55 zbog spoja svojstava poput vatrene moći, visoke razine zaštite i mobilnosti.

Američki časopis je u opasno sovjetsko oružje ubrojio i nadzvučni strateški bombarder-nosač raketa Ru-160, koji je u stanju djelovati noći i u složenim vremenskim uvjetima, kao i nositi 22 tone streljiva.

Na listi je, inače, i vučena haubica kalibra 122 mm, proizvedena 1938. godine, koja može uništavati ciljeve na udaljenosti do 11,8 kilometara, prenosi Russian Beyond.

Kopirati
Drag cursor here to close