Očuvati Kosovo njihov imperativ

Patrijarh Porfirije: Kosovo je sastavni i neotuđivi dio Srbije

Uvjeren je da rukovodstvo Srbije na čelu s predsjednikom Aleksandarom Vučićem neće i ne može pristati ni na kakva uvjetovanja koja imaju za cilj uspostavljanje neovisnosti Kosova.
Kultura / Vjera | 20. 01. 2023. u 16:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Patrijarh srpski Porfirije i arhijereji Srpske pravoslavne crkve (SPC) izrazili su u petak uvjerenje da rukovodstvo Srbije na čelu s predsjednikom Aleksandarom Vučićem neće i ne može pristati ni na kakva uvjetovanja koja imaju za cilj uspostavljanje neovisnosti Kosova, priopćila je SPC.

"Duhovni vođa pravoslavnih Srba i prisutni arhijereji su još jednom ponovili poznati, jasan i nedvosmislen stav srpske crkve da je Kosovo sastavni i neotuđivi dio Srbije i da je njegovo očuvanje u granicama Srbije ustavna obveza i imperativ kako za Crkvu, tako i za našu državu", navodi se u priopćenju.

Iz SPC podsjećaju da je na današnji praznik Svetog Jovana Krstitelja, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio patrijarha srpskog Porfirija u Patrijaršijskom dvoru i sudjelovao u molitvenom činu osvećenja slavskog kolača, prenosi Kosovo online.

U priopćenju se navodi da će SPC uvijek podržavati rukovodstvo Srbije u nastojanjima da očuva Kosovo kao neotuđiv dio Srbije, kao i za suživot u miru i međusobnom razumjevanju u skladu s međunarodnim pravom svih građana koji žive na toj teritoriji.

Kopirati
Drag cursor here to close