Ponižavanje Srba

Vučić: KFOR odbio povratak srpskih snaga na Kosovo

"Odgovorili su da smatraju da nema potrebe za povratkom vojske i oružanih snaga Srbije na područje Kosova, pozivajući se na Rezoluciju 1244'', kazao je.
Vijesti / Svijet | 08. 01. 2023. u 11:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su Kosovske snage (KFOR) odbile povratak 1.000 pripadnika sigurnosnih snaga Srbije na Kosovo.

"Odgovorili su da smatraju da nema potrebe za povratkom vojske i oružanih snaga Srbije na područje Kosova, pozivajući se na Rezoluciju 1244 i rekavši da u skladu s njom oni igraju svoju ulogu, a nisu se pozvali na dio rezolucije po kojoj je moguće da to odbiju, jer tako nešto ne postoji", kazao je Vučić za televiziju Pink, prenosi Beta.

Dodao je da se KFOR pozvao na pozitivnu normu, da ima obvezu čuvati red i poredak, i kako je ocijenio, napravili su još jednu "nenamjernu grešku" rekavši da pažljivo motre na situaciju na sjeveru, a samo dva sata ranije pucano na Srbe na jugu.

Vučić je istaknuo da je taj odgovor "vjerojatno u želji da dodatno ponize Srbe", kao što su nekada od vlasti u Beogradu tražili da predsjednika Slobodana Miloševića izruče na Vidovdan, poslan na Badnju večer i da "to nije slučajno".

Kopirati
Drag cursor here to close