Padaline učinile svoje

Kosovo: Teška situacija u pojedinim općinama zbog poplava

Mnogi građani Skenderaja su objavili neke od situacija kada su stanovnici morali da se voze i u prikolicama da bi prešli ulice preplavljene vodom.
Vijesti / Flash | 19. 01. 2023. u 16:14 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Kosovo online / Poplave na Kosovu

Nekoliko općina na Kosovu suočeno je s poplavama od jutarnjih sati nakon obimnih padalina, dok je općina Skenderaj već proglasila izvanredno stanje, prenosi Anadolija.

Gradonačelnik općine Skenderaj Fadil Nura izjavio je da se kao posljedica neprestalnih kišnih padalina situacija pogoršala, da je donesena odluka o proglašenju izvanrednog stanja na teritoriji te općine i formiran je stožer za izvanredne situacije.

''Od prijepodnevnih sati svaka direkcija s podređenim jedinicama i službama, uz podršku Vatrogasne službe, obvezala se da će uraditi maksimalan posao kako bi situacija bila pod kontrolom, uz sve postojeće poteškoće i kapacitete u odnosu na veliku količinu vode od kišnih padalina'', naglasio je Nura.

Mnogi građani Skenderaja su objavili neke od situacija kada su stanovnici morali da se voze i u prikolicama da bi prešli ulice preplavljene vodom.

Video: Poplave na Kosovu

Sa poplavama se suočavaju i općine Vučitrn, Mitrovica, regija Peći i Prizrena, kao i sjever Kosova.

Hidrometeorološki institut Kosova priopćio je da su uslijed padalina posljednjih dana, posebno u zapadnim, sjeverozapadnim i sjevernim dijelovima Kosova, neke rijeke, uglavnom one sa karakterom potoka, imale kratka izlijevanja iz korita.

''Očekuje se da će se ovakve vremenske prilike nastaviti i sljedećih nekoliko dana, pa se očekuje dalji porast razina rijeka i izazivanje poplava'', priopćio je Hidrometeorološki institut.

Kopirati
Drag cursor here to close