Prozor-Rama

Knjiga koju valja imati: Iz tiska izašla zanimljiva Monografija

Sve tekstove prate zanimljive fotografije starijeg i novijeg datuma.
Kultura / Knjige | 17. 11. 2021. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz tiska je ovih dana izašla Monografija općine Prozor-Rama. Nakladnik ovog vrijednog djela je Općina Prozor-Rama na čelu s načelnikom dr. Jozom Ivančevićem. Glavni urednici su fra Miljenko Petričević i fra Ivan Šarčević. Uz njih je na Monografiji radio urednički kolegij uz veliki broj autora tekstova i fotografija. Lekturu je napravila Terezija Antunović, a prijevod na engleski je uradila Dragana Divković. Oblikovanje je izvršio Branko Ilić, dok je tisak završen u tiskari „Grafotisak“, Grude, prenosi Ramski Vjesnik.

Sve tekstove prate zanimljive fotografije starijeg i novijeg datuma.

U monografiji je opisana geografija i priroda općine Prozor-Rama, stanovništvo i naselja, kulturna, sakralna, zatim umjetnička, muzejska i spomenička baština. Opisani su i predjeli koji privlače. Tu je i obrazovanje i školstvo na području općine Prozor-Rama. Navedene su ustanove, udruge i javna poduzeća. Neizostavna je i turističko-ugostiteljska ponuda te sport u Rami. Posebno je opisano općinsko središte.

Jednostavno rečeno, ovo je knjiga koju valja imati te koja na osobit način govori o Rami kroz povijest i sadašnjost.

„Kao što i sama riječ monografija znači, radi se o knjizi koja u najširem smislu informira o povijesti i sadašnjosti male lokalne zajednice od davnina zvane po svojoj rijeci Rami, a čije je pravno središte gradić Prozor. Naglašavamo da je ova Monografija najzaokruženija informacija o ramskoj općini jer su njome obuhvaćeni gotovo svi segmenti ramskog mikrosvijeta“, napisao je načelnik dr. Jozo Ivančević u predgovoru Monografije.

Predstavljanje Monografije održat će se tijekom mjeseca prosinca.

Kopirati
Drag cursor here to close