U organizaciji Hvidre grada Mostara

Predstaljena monografija 25. godina malonogometnih Božićnih turnira

''Što sve znači sport za grad Mostar, što sve znači HVIDRA, ne treba o tome puno govoriti''...
Sport / Nogomet | 01. 09. 2021. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Hrvatskome domu Hercega Stjepana Kosače predstavljena monografija 25. godina božićnog malonogometnog turnira u organizaciji Hvidre grada Mostara.

Na predstavljanu Monografije, nazočnima su se obratili predsjednik Hvidre grada Mostara Darko Drmać, urednik monografije, Željko Mikulić, recezenti Marin Ćorluka i Darko Juka te autor Marinko Jovanović.

Video: Recezent Darko Juka

Inače, osim navedenih na monografiji su radili i članovi povjerenstva za izradu monografije istaknuti novinari Albert Pehar, Damir Suton i Matej Damjanović, dokazani prijatelj i priznati fotograf Marijan Pehar, urednik, snimatelj i montažer HTV Oscar C Ivan Krišto te članovi Udruge, Mario Cvitković, Miro Šunjić, Davor Vladić i Goran Zovko.

FOTO: Bljesak.info / S promocije Monografije 25. godina božićnog malonogometnog turnira

Za ilustraciju je bio zadužen akademski slikar Boris Jovanović. Najavljeno je da će monografija činiti razdoblje od 25 godina postojanja Božićnih turnira, sačinjena od najmanje 150 vrhunskih fotografija.

U monografiji, kako je najavljeno, nalaze se značajni podaci sa turnira, slike istaknutih ekipa, pobjedničke momčadi, istaknuti malonogometaši, preminuli nogometaši koji su nastupali na Božićnom turniru, zanimljivi tekstovi, životopisi...

FOTO: Bljesak.info / S promocije Monografije 25. godina božićnog malonogometnog turnira


Na predstavljanju monografije nazočilo je visoko izaslanstvo HDZ-a BiH, koje je predvodio predsjednik Dragan Čović. 

''Iskrene čestitke vama koji ste danas predstavili Monografiju, osobito autoru profesoru Jovanoviću. Profesor nije prvi put uz ovakve projekte, znamo svi da je ostavio puno sličnih projekata nama Hrvatima u Bosni i Hercegovini, stoga zamolba, da ustraje, i dalje radi slične projekte koji su preznačajni za sve nas. Što sve znači sport za grad Mostar, što sve znači HVIDRA, ne treba o tome puno govoriti do toga da je ovo davno preraslo malonogometnu aktivnost i ovo što radite u posljednje vrijeme s mladima i djecom, uveliko uveže cijelu Hercegovinu i dobar dio Republike Hrvatske da budemo zajedno par mjeseci ovdje u Mostaru i da veličamo ono što je najvrijednije danas kod mladih ljudi, sport'', kazao je Čović.

FOTO: Bljesak.info / S promocije Monografije 25. godina božićnog malonogometnog turnira
FOTO: Bljesak.info / S promocije Monografije 25. godina božićnog malonogometnog turnira

Kopirati
Drag cursor here to close