Promocija knjige 19. rujna u Mostaru

Svjedok jednog vremena, knjiga umirovljenog general-bojnika o Mostaru u Domovinskom ratu

Kultura / Knjige | 15. 09. 2023. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Naslovnica knjige

Ilija Ile Vrljić, general bojnik u mirovini, napisao je knjigu pod nazivom ''Svjedok jednog vremena'' čija će promocija biti održana 19. rujna u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Autor je u knjizi pisao o Cimu, Trećoj bojnoj, Drugoj brigadi i njezinim postrojbama u Domovinskom ratu.

Razdoblje obuhvaćeno knjigom ide od 1991. do 1995., ne računajući prva dva poglavlja koja ukratko govore o cimskom kraju i Vrljićevoj obitelji te o društveno-političkim i gospodarskim prilikama u Cimu, Mostaru i Hercegovini prije i poslije prvih višestranačkih demokratskih izbora 1990.

Miljenko Stojić je napisao osvrt na izdanu knjigu i u njemu naveo kako su sve iznesene tvrdnje potkrijepljene dokumentima nastalim na temelju vojnoga djelovanja, medijskim napisima te fotografije koje sve to skladno zaokružuju u cjelinu.

Stojić piše kako autor knjige ne izmišlja, sve je provjerljivo, a hoće li se svatko složiti kako je on to postavio u knjizi neka je druga priča.

Jako opširan i zanimljiv osvrt Miljenka Stojića u kojemu je pisao o knjizi ''Svjedok jednog vremena'' autora Ilije Ile Vrljića možete pročitati na linku.

Foto: PR / Pozivnica na promociju knjige
Kopirati
Drag cursor here to close