Prva proba

Vrapčići dobili Folklorni ansambl

Kultura / Flash | 02. 03. 2017. u 20:18 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak navečer je u sportskoj dvorani O. Š. 'Vrapčići' na inicijativu U. O. KUD-a 'Bijelo Polje' formiran Folklorni ansambl 'Vrapčići'. Na formiranju folklornog ansambla uz veliku pomoć O. Š. 'Vrapčići', nastavnog osoblja i direktorice Belkise Dilić okupilo se oko 200 djece, mladih i roditelja koji su svojim prisustvom doprinijeli oko formiranja ovog ansambla koji broji preko 100 članova.

Formiran je solistički pjevački ansambl u koji se prijavilo oko 15 mladih. Veliku podršku u stvaranju ansambla dali su roditelji i stanovnici naselja Vrapčići koji su na kraju izrazili želju da se što više uključi i starijih članova koji bi formirali i ansambl veterana.

Nakon formiranja FA 'Vrapčići' koreograf Ramiz Sabljić je krenuo sa upoznavanjem osnovnih koraka u koreografijama koje su pred njima.

U samom otvaranju skupa i formiranju ansambla prisutne je pozdravio inicijator svih aktivnosti gradskog područja Sjever Miralem Gluhović koji je naglasio značaj formiranja ovog ansambla za naselje Vrapčići kao i za cijelu bjelopoljsku kotlinu jer naselje Vrapčići broji preko 3600 stanovnika koji su sa sobom iz naselja iz kojih su došli donijeli dio kulture mjesta i prihvatili kulutru u koju su došli.

Treba naglasiti da je ujedno formiran i solistički ansambl sa 0ko 15 članova kojeg vodi Salem Sihirlić. Od ovog momemta KUD 'Bijelo Polje' ima preko 200 članova što ga svrstava u najveći ansambl u Hercegovini, a možda i u BiH.

Predsjednik KUD-a 'Bijelo Polje' Gluhović upoznao je nove članove da se svojski prihvate proba jer ih već u srpnju ove godine očekuju nastupi na mnogim smotrama i festivalima.

Kopirati
Drag cursor here to close