Zlatko Serdarević

U Mostaru uskoro predstavljanje knjige o kulturnim ustanovama grada

Kultura / Flash | 02. 04. 2016. u 13:19 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uskoro se očekuje promocija nove knjige novinara i publiciste Zlatka Serdarevića u kojoj je sublimiran sav djelokrug rada kulturnih ustanova i pojedinaca u gradu Mostaru.

Knjiga pod naslovom 'Hronika kulturno-prosvjetnih sadržaja u Mostaru januar-juni 2015.' donosi imena kreativaca, umjetnika, organizatora, osoblja ustanova, institucija i asocijacije koji su definirali kulturnu scenu u navedenom periodu.

Autor u predgovoru navodi da će budući pažljivi analitičari pronaći obilje podataka o kulturnom trenutku Mostara, kulturno-prosvjetnim pulsacijama, dinamici njihovog razvoja, kvalitetu, kvanititetu i kapacitetima nositelja sadržaja.

"Mostar u bogatoj kulturnoj povijesti nije imao zabilježenih kronika poput Sarajeva i drugih bosanskohercegovačkih gradova, tako da će ovo izdanje djelomično popuniti tu prazninu, posebno kad se uzme u obzir moje ranije izdanje u kojem sam obradio sve događaje tijekom 1999. godine, tako da je ovo prirodan nastavak obrade započete teme.

Da bi izbjegao suhoparnost navođenja osnovnih elemenata koji definiraju određeni sadržaj, citirao sam dijelove izjava ili govora prilikom prezentacije knjiga ili otvaranja izložbenih postavki. Trudio sam se da registriram kulturne programe van Mostara za koje su vezana imena naših umjetnika", istaknuo je Serdarević.

Ovo je njegova šesta knjiga dodajući tome koautorstvo za još dva izdanja. Izdanje predstavlja svojevrstan vodič kroz kulturnu scenu Mostara i bit će dragocjeno štivo za sve one koji se budu zanimali za vitalitet i obim kulture u Mostaru, bilo da je riječ o srednjoškolcima, studentima, znanstvenicima ili povjesničarima umjetnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close