Mostar

Svečana dodjela nagrada „Nijaz Slipičević“ u utorak u Centru za kulturu

Oni koji ne budu mogli doći, moći će pratiti dodjelu preko live streama na Facebook stranici Fondacija Slipičević.
Kultura / Flash | 18. 09. 2022. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanost dodjele nagrada „Nijaz Slipičević“ bit će upriličena u utorak, na dan kada je rođen Nijaz Slipičević, 20.09. s početkom u 19 sati u mostarskom Centru za kulturu. Svečanost dodjele nagrada pratit će prikladan zabavni program. Ulaz na ceremoniju je slobodan. 

Oni koji ne budu mogli doći, moći će pratiti dodjelu preko live streama na Facebook stranici Fondacija Slipičević. 

Mediji će moći uzeti izjave od dobitnika uoči i nakon svečanosti dodjele nagrada. 

O dobitnicima su i ove godine odlučivali građani Mostara. Glasalo se preko Facebook stranice Fondacije Slipičević u dvije runde. Zabilježen je veliki interes građana Mostara koji su sa skoro 3200 glasova odabrali između osam nominiranih. 

Dobitnici nagrada „Nijaz Slipičević“ 2022:

Dobitnica prve nagrade Nijaz Slipičević sa 1387 osvojenih glasova je Mateja Lovrić - djevojka koja je svoje vrijeme posvetila drugima. Put ove humanitarke je počeo prije više godina, opremanjem maturanata slabijeg imovinskog stanja; danas ima i udrugu koja pomaže djecu, stare, bolesne, ... - zapravo sve kojima pomoć zatreba.

Dobitnik druge nagrade Nijaz Slipičević s 1039 osvojenih glasova je kolektiv Akademija futsala Mostar SG - nastala s ciljem omasovljavanja malog nogometa među djecom u našem gradu, odnosno kako bi se u njoj tesale nove generacije članova jednog od najtrofejnijih malonogometnih klubova u BiH. MNK Mostar SG Staklorad aktuelni je prvak i osvajač Kupa BiH.

Dobitnik treće nagrade Nijaz Slipičević s 297 osvojenih glasova je Antonio Šarić - 11-godišnjak kojeg svijet upoznaje kroz violinu. Kruna njegovog dosadašnjeg muziciranja uz Simfonijski orkestar i školovanja u Muzičkoj školi bilo je renomirano globalno natjecanju u klasičnoj muzici gdje je dospio u polufinale.

Kao posebno priznanje, i ove godine bit će dodijeljena Plaketa Nijaz Slipičević. Ove godine će je dobiti Senad Ramadanović za uspjehe postignute u karateu i doprinos razvoju i afirmaciji mostarskog sporta. 

O Fondaciji Slipičević   

Fondaciju Slipičević 2015. godine osnovao je Hari Slipičević, u sjećanje na svog oca Nijaza, mostarskog društvenog radnika i humanistu. 

Misija fondacije je dobrobit, i to za sve - stvaranje mogućnosti za djecu i mlade, pružanje podrške razvoju kulture, humanosti, zdravstva i sporta.  

Kopirati
Drag cursor here to close