Za 2017. godinu

Sudjelujte u natječaju za književnu nagradu ''Fra Grgo Martić''

Kultura / Flash | 14. 12. 2016. u 07:33 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Književne zaklade/fondacije "Fra Grgo Martić", raspisao je natječaj za književnu nagradu ''Fra Grgo Martić'' za 2017. godinu.

Književna nagrada ''Fra Grgo Martić'' dodjeljuje se za:

1) najbolju knjigu/zbirku poezije,
2) najbolju knjigu proze (roman, priče/novele, putopisi).

Nagrada u objema kategorijama iznosi po 2.000 KM.

Nagrade se dodjeljuju za neobjavljena djela (rukopise). Radove ocjenjuje Ocjenjivački sud/Žiri, kojeg će imenovati Upravni odbor.

Zaklada/Fondacija ne preuzima obvezu objavljivanja nagrađenih rukopisa niti autorska prava, ali preuzima obvezu uređenja rukopisa. Autor nagrađeni rukopis može, nakon što bude uređen, bez ikakve naknade Zakladi/Fondaciji, objaviti u bilo kojoj izdavačkoj kući ili u vlastitoj režiji.

Pravo natjecanja za Književnu nagradu ''Fra Grgo Martić'' imaju svi državljani BiH izuzev članova ocjenjivačkog suda/žirija i njihovih obitelji.

Natječaj je anoniman. Rukopisi moraju biti napisani na nekom od jezika naroda BiH, a šalju se pod šifrom. Šifra mora biti čitko ispisana na vanjskoj strani omotnice u kojoj se rukopis šalje, kao i na prvoj stranici rukopisa.

Uz rukopis se prilaže i zatvorena kuverta na kojoj također mora biti napisana šifra, a u kuverti priloženi adresa, telefon, kopija osobne iskaznice/lične karte autora te CD s rukopisom. Kuverte s podacima o autorima otvaraju se komisijski, u prisutnosti svih članova ocjenjivačkog suda/žirija, nakon što bude donesena odluka o najboljim rukopisima.

Radovi se u tri primjerka šalju na adresu: Književna Zaklada/Fondacija ''Fra Grgo Martić'', Polje bb (Zgrada ''Boreasa''), 71260 Kreševo, s naznakom: Za Natječaj/Konkurs.

Natječaj/Konkurs je otvoren do 1. travnja 2017. godine. Obavijest o rezultatima te o mjestu i terminu dodjele nagradabit će objavljeni u sredstvima informiranja.

Kopirati
Drag cursor here to close