U petak NPM-u

Pogledajte monodramu ''Čelična lady''

Kultura / Flash | 09. 05. 2017. u 08:42 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Narodnom pozorištu Mostar u petak, 12. 5. 2017. u 20 sati na Velikoj sceni bit će izvedena predstava 'Čelična Lady' – monodrama u kojoj igra Hadžija Hadžibajramović, nekadašnja dugogodišnja direktorica Narodnog pozorišta Mostar. Glumica Hadžija Hadžibajramović ovom predstavom obilježava jubilej – 50 godina umjetničkog rada, a tekst je specijalno za nju u povodu jubileja napisala Ljubica Ostojić, dramaturginja i spisateljica. Režiju predstave potpisuje Sead Đulić.

'... Čelična Lady je monodrama zato što to, per se, jeste. Nije djeljiva s nekim drugim likovima u bilo kakvom dramaturškom postupku, ako je želimo istinitu. Baš kao i u životu. Životu, i iskustvu Žene.

Napisana je, poslije mog brzog odgovora na pitanje: Šta bih voljela biti u slijedećem životu (ako postoji, i ako je moguće birati), muškarac ili žena? I zašto? Žena! Zato što su jače, osjećajnije, kreativnije, upornije, otpornije. I zato što izravno daju i nastavljaju život. Ali, Žena koja je u stanju osvijestiti svoju ženskost, mogućnosti i moći, bilo kad. I tako zaokružiti u čvrstu cjelinu vlastiti identitet. Biti čelična Lady, svjesna sebe. (...) Da li Žena danas može postići barem toliko da poštiva sebe samu? Da se osjeti ostvarenom i moćnom, u svom vlastitom mikro-svijetu? Da bude Čelična Lady? F.F. i Hadžija ne da misle, nego su sigurne da može ako se potrudi. Ako promisli. Ako otvori u sebi samoj akumuliranu energiju koje nije niti svjesna...', zapisala je, između ostalog, o predstavi spisateljica i dramaturginja Ljubica Ostojić.

Cijena ulaznice za predstavu “Čelična Lady” u petak u Narodnom pozorištu Mostar je 7 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 KM.

Ulaznice za predstavu Čelična Lady su osvojili Ćorić Anđa, Vesna Avdalović i Dario Brajković.

ULAZNICE
Ulaznice za programe u Narodnom pozorištu Mostar možete kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 - 14 sati ili rezervisati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: [email protected], te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close