Jablanica

Obilježena obljetnica Bitke za ranjenike i formiranja prvih internacionalnih brigada u Španjolskoj

Kultura / Flash | 07. 05. 2016. u 12:19 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvaranjem izložbe ''No pasaran'' autora Ozrena Islamovića, danas je u Jablanici počelo obilježavanje 80 godina od formiranja prvih internacionalnih brigada u Španjolskoj i 73 godine od Bitke za ranjenike.

Izložbu je u Muzeju ''Bitka za ranjenike na Neretvi'' otvorio Enver Omeragić predsjednik Udruženja boraca NOR-a Jablanica.

Svečanost obilježavanja nastavljena je na platou Memorijalnog kompleksa, spuštanjem karanfila s mosta u Neretvu i polaganjem vijenaca i cvijeća izaslanstava iz Crne Gore, Hrvatske, BiH i Veleposlanstva Rusije.

Obilježavanje je završeno svečanom akademijom, projekcijom filma "Reprint", istaknutog španjolskog revolucionara Čede Kapora, kao i insertima iz filma "Bitka na Neretvi".

Organizatori obilježavanja su SABNOR BiH, zajedno sa UABNOR-om Jablanica te društvom ''Josip Broz Tito'' Jablanica i Muzejom "Bitka za ranjenike na Neretvi“, pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva za pitanje boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, općine Jablanica, te SABNOR-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close