24. lipnja

Izložba radova u okviru projekta 'Europsko antifašističko naslijeđe'

Natječaj je raspisan u okviru projekta "Europsko antifašističko naslijeđe - alat za borbu protiv suvremenih oblika diskriminacije i netolerancije"
Kultura / Flash | 23. 06. 2021. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak, 24. lipnja, u muzeju "Bitka za ranjenike" u Jablanici bit će otvorena izložba likovnih, foto i literarnih radova mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine na temu "Ko je drugi?".

Radovi su prispjeli na natječaj koji je raspisao Savez antifašista i boraca NOR-a Bosne i Hercegovine, a na otvaranju izložbe najuspješniji će biti nagrađeni novčanim nagrada i prigodnim priznanjima u tri kateogrije.

Natječaj je raspisan u okviru projekta "Europsko antifašističko naslijeđe - alat za borbu protiv suvremenih oblika diskriminacije i netolerancije"

Projekt je financiran kroz program Europa za građane, Aktivnost 4. – Aktivno europsko sjećanje, a započeo je s implementacijom 10. 10. 2020. te će trajati 24 mjeseca.

Projekt je zamišljen kao odgovor na podizanje govora mržnje i netolerancije, često povezan s desničarskim populistima, ciljajući na novog "drugog" i novog "neprijatelja" u Europi općenito, te zemljama sudionicama Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

Očekivani rezultati projekta su: mobilizacija stručnosti, aktivizma i povezivanje stručnih zajednica iz tri zemlje radi razmjene stručnosti i znanja u suvremenom kontekstu u te tri zemlje koje dijele zajedničku povijest u odnosu na antifašistički pokret i zajedničke suvremene probleme povezane s povijesnim revizionizmom, najavili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close