Najavljuju tužbe

Zbog zarasle ''Partize'', UABNOR optužuje politiku za rušenje države

Na vijest o neodržavanju zelenila na Partizanskom spomen grblju, UABNOR prijeti tužbama
Vijesti / Flash | 07. 08. 2020. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar tijekom prošle godine za održavanje Partizanskog spomen groblja potrošio je tek četiri tisuće maraka od planiranih 30.000 KM za čišćenje i održavanje zelenila.

Na ovu vijest o neodržavanju zelenih površina objavljenoj jučer na portalu Bljesak.info reagirao je UABNOR Mostar, najavljujući tužbe i otužujući gradsku upravu i gradonačelnika Ljube Bešlića da ovako žele revidirati povijest.

''Treba li podsjetiti da je Partizansko spomen groblje Nacionalni spomenik BiH, da je svakodnevna meta organiziranih grupa koje ga devastiraju, da je zapušteno i ne održava se. Devastiranje Partizanskog spomen groblja u Mostaru nije, kako nas godinama uvjeravaju iz policijskih struktura HNŽ, ali i iz gradskih struktura, djelo neodgovornih maloljetnih huligana, nego se radi o dobro osmišljenom strateškom cilju politika koje godinama vladaju na našem području. Izvršitelji su članovi dobro organiziranih neofašističkih grupa, bez obzira kako se one legalno zovu i pod kojim imenom su registrirane. Naravno, oni su podržani od politike i sve rade na mig zaduženih za takvu aktivnost u istoj toj politici'', navodi UABNOR Mostar, dodajući da navedenom zorno svijedoči i pomenuti Izvještaj o izvršenju proračuna za 2019. godinu.

''Cilj je i na ovaj način doprinijeti reviziji povijesti i presuđene kolaboracioniste iz Drugog svjetskog rata rehabilitirati i predstaviti kao zaštitnike naroda, a pobjednike iz istog rata predstaviti kao zločince. Kontinuirano podsjećamo da je atak na Nacionalni spomenik BiH, istovremeno i udar na samu državu Bosnu i Hercegovinu, jer negiranjem njene antifašističke borbe nalogodavci ovakvih djela i akcija negiraju ZAVNOBiH, a negirajući ZAVNOBiH oni potiču ideju da je BiH kao država nemoguća i da nema svoj povijesni kontinuitet. U konačnici cilj je podjela države i pripajanje pojedinih njenih dijelova susjednim državama, koje svojim politikama, otvoreno ili pak upakovano u "celofan" koketiraju sa ovakvim aktivnostima'', navode iz UABNOR-a Mostar.

''U ime budućnosti, a zbog svijesnog neizvršenja planiranog proračuna što direktno vodi devastiranju Nacionalnog spomenika BiH nama ne preostaje ništa drugo do da protiv svih onih, a imena su poznata javnosti, koji su svojim djelovanjem ili nedjelovanjem doveli do ovakve situacije, podnesemo tužiteljstvu odgovarajuće prijave'', naveli su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close