Graffiti umjetnost

Graffiteri iz regije crtaju u Sjevernom logoru u Mostaru

"Ovim događajem želimo u naš festival uvrstiti i graffiti umjetnost koju smo do sada pomalo zapostavili. Želimo da građanima i građankama Mostara približimo graffiti umjetnost i razbijemo predrasude koje ovaj vid umjetnosti nosi sa sobom", kazali su
Kultura / Flash | 11. 09. 2021. u 17:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu 10. Street Arts Festivala Mostar u subotu i nedjelju održava se graffiti vikend na kojem deset graffitera iz regije crta graffite i time doprinosi popularizaciji ove ulične umjetnosti.

Graffiteri iz Hrvatske, Srbije i BiH crtaju u Sjevernom logoru, a manje umjetničke intervencije će se raditi na još nekim lokacijama u gradu.

"Ovim događajem želimo u naš festival uvrstiti i graffiti umjetnost koju smo do sada pomalo zapostavili. Želimo da građanima i građankama Mostara približimo graffiti umjetnost i razbijemo predrasude koje ovaj vid umjetnosti nosi sa sobom", priopćili su organizatori.

Početak graffiti vikenda je obilježen hip-hop zabavom na Hamam Stage-u u partnerstvu sa Open City Festivalom.

Lokalni DJ Mayer i S.One su poznatim hip-hop i RnB hitovima razigrali sve prisutne, a reperi Who See su nastavili zabavljati posjetitelje.

Festival se danas seli u prirodu, te će u Lazy Bar u Blagaju u popodnevnim satima početi zabava na kojoj će brojni DJ iz Hrvatske i BiH puštati glazbu. Graffiti vikend se realizira uz podršku Fonda otvoreno društvo BiH, Veleposlanstva SAD u BiH i HT ERONET.

Kopirati
Drag cursor here to close