Antifašisti

Đulić: Mostar je imao impozantan broj narodnih heroja

Predstavljanjem razglednica UABNOR Mostar započeo je obilježavanje Dana antifašizma - 75 godina oslobođenja Mostara od fašizma u Drugom svjetskom ratu
Kultura / Flash | 13. 02. 2020. u 20:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje antifašista i boraca NOR-a (UABNOR) Mostar predstavilo je u četvratk navečer u Mostaru razglednice s fotografijama narodnih heroja Mostara.

Predsjednik Saveza antifašista i boraca NOR-a Sead Đulić pojasnio je kako je riječ o setu od 16 razglednica od kojih je 15 razglednica narodnih heroja Mostara i jedna zajednička razglednica.

Foto: Fena / Predstavljanje razglednica UABNOR-a

''Ovim razglednicama želimo dati doprinos kulturi sječanja. Oni narodi i zemlje koji zaborave prošlost zapravo nemaju o čemu pričati u budućnosti. I u tom kontekstu želimo se sjetiti tih, uglavnom mladih ljudi, koji su krenuli protiv fašizma kako bi donijeli slobodu'', kazao je za Fenu Đulić.

Pritom je kazao kako je malo koji grad kao Mostar imao tako impozantan broj narodnih heroja, koji su, istaknuo je Đulić, išli u rat da izbore slobodu i bolji život.

Foto: Fena / Predstavljanje razglednica UABNOR-a

Predstavljanjem razglednica UABNOR Mostar započeo je obilježavanje Dana antifašizma - 75 godina oslobođenja Mostara od fašizma u Drugom svjetskom ratu, čija će središnja svečanost biti upriličena u subotu na Partizanskom groblju u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close