Mostar Film Festival

'Docuspectre' na MOFF-u: Šest dokumentarnih iz regije

Kultura / Flash | 14. 11. 2016. u 12:04 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar Film Festival - Festival filmske glume, u programu 'Docuspectre' donosi šest dokumentarnih filmova iz regije.

'Čovjek koji je pojeo sebe', srpskog redatelja Igora M. Toholja donosi priču o jednoj od slavnih, mada bizarnih ličnosti pop kulture bivše Jugoslavije, Branku Crnogorcu Kareliu. Uz ovaj iz Srbije će na festivalu u Mostaru bit prikazan i film redateljice Branke Bešević Gajić, 'Lauš', koji govori o jednom zlom vremenu kroz koje smo svi prošli, te predstavlja i jednu i drugu stranu prošlosti.

Hrvatski redatelj Branko Ištvančić donosi nam potresan, intiman i dirljiv dokumentarac 'Sve je bio dobar san', koji proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak mladog francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, tragiku obrane grada Vukovara kao i mučeničku smrt na Ovčari. Iz hrvatske produkcije bit će prikazan i dokumentarac ''Brda 21000 Split'', film koji u fellinijevskom stilu prikazuje stanovnike jednog neobičnog kvarta.

Ovogodišnji MOFF donosi i dokumentarac o legendarnoj rock skupini Zabranjeno pušenje, koju je pod nazivom 'No smoking in Sarajevo' zabilježio redatelj Gianluca Loffredo. Od domaćih ostvarenja bit će prikazan narativni dokumentarac novinara i redatelja Zdenka Jurilja, 'Druga obitelj', koji prati priču o Udruzi fra. Mladen Hrkać i ljudima koji se preko noći nađu u bezizlaznoj situaciji, uzrokovanoj bolešću ili nesrećom članova svojih obitelji, prijatelja.

Inače, 10. MOFF održat će se od 24. do 30. studenog u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru. Uz dokumentarni program, te natjecateljski u kojem će međunarodni žiri dodjeljivati nagrade za najbolje glumce, ovogodišnji festival će prikazati i dječji te studentski program.

Kopirati
Drag cursor here to close