5 Million Friends of Bosnia-Herzegovina

"Bosnie, mon Amour": Proslava kulturnih dostignuća BiH u Parizu

Manifestacija predstavlja sintezu realizirane vizualne, pisane, govorne i multimedijalne umjetnosti kroz panel diskusiju između bh. umjetnika-sudionika i gostiju manifestacije, s fokusom na kulturne i europske veze i odnose između Bosne i Hercegovine
Kultura / Flash | 22. 01. 2023. u 18:38 R.I. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi udruženja "5 Million Friends of Bosnia-Herzegovina", prepoznati po svom radu na promociji umjetničkog stvaralaštva umjetnika iz Bosne i Hercegovine, sa zadovoljstvom predstavljaju prvu kulturnu manifestaciju "Bosnie, mon Amour".

"Bosnie, mon Amour" 

Manifestacija će se održati u petak, 27. siječnja 2023. godine, u 16 sati, u Gradskoj općini Pariz 7 okruga.

"Bosnie, mon Amour", ističu organizatori, zamišljen je kao mjesto obilježavanja i proslave kulturnih dostignuća Bosne i Hercegovine.

U Parizu predstavljanje umjetničkih djela iz BiH 

Manifestacija predstavlja sintezu realizirane vizualne, pisane, govorne i multimedijalne umjetnosti kroz panel diskusiju između bh. umjetnika-sudionika i gostiju manifestacije, s fokusom na kulturne i europske veze i odnose između Bosne i Hercegovine, Francuske i Europe.

"Bosnu i Hercegovinu često nazivamo "srcem Europe", stoga smo bili inspirirani da pokažemo koliko je naša zemlja zaista kolijevka jedinstvenog umjetničkog stvaralaštva kao rezultat vjekovnih susreta istoka i zapada na tlu Bosne i Hercegovine", kažu iz "5 Million Friends of B&H".

Međutim, događaj ima šansu samo uz podršku prijatelja Bosne i Hercegovine, čime se potvrđuje značaj ovakvog kulturnog događaja i jača međusobna suradnja udruženja s francuskim i drugim europskim partnerima.

Umrežavanje bh. dijaspore 

"5 Million Friends of Bosnia and Herzegovina" je udruženje koje ima za cilj stvaranje uspješno umrežene i partnerski ojačane bosanskohercegovačke dijaspore.

Projekt prepoznaje važnost dijaspore u razvoju BiH kao i njenu ulogu u njegovanju vrijednosti različitosti i inkluzije za svakog pojedinca uključenog u ovu mrežu.

Kopirati
Drag cursor here to close