Susan Sarandon

Slavna glumica govorila na propalestinskim demonstracijama. Njena agencija raskinula je ugovor s njom

Ona je klijentica agencije UTA od 2014. godine, prije toga je 25 godina bila dio agencije ICM Partners. Susan Sarandon nije jedina koja je davala takve ili slične komentare na rat između Izraela i Hamasa.
Kultura / Film TV | 22. 11. 2023. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije pet dana, 17. studenoga, u New Yorku su održane demonstracije protiv rata koji se vodi između Izraela i Hamasa, Tom je prilikom tijekom demonstracija, oko tri minute, govorila i slavna glumica Susan Sarandon.

 U svom je govoru rekla da su svima onima koji su su nastrojeni protiv Palestine zapravo Amerikanci isprali mozak te je američkim Židovima koji se boje za svoje živote poručila: "sada možete saznati kako se osjećaju muslimani u ovoj zemlji", prenosi Nacional.hr

Agencija raskinula ugovor s njom

Na kraju je 77-godišnja glumica zatražila hitan prekid vatre. Nekoliko dana nakon tog nastupa njezina agencija UTA (United Talent Agency) odlučila je raskinuti ugovor o njenom zastupanju, izvijestio je portal The Hollywood Reporter.

Glasnogovornik agencije izjavio je kako UTA više ne zastupa ovu osvajačicu Oscara a razlog su njene izjave dane na propalestinskim demonstracijama koje su održane na Union Squareu. "Ima mnogo ljudi koji se boje biti Židovi u ovo vrijeme, sada mogu saznati kakav je osjećaj biti musliman u ovoj zemlji, tako često izloženi nasilju", rekla je Susan Sarandon komentirajući porast antisemitizma.

Još takvih slučajeva

Ona je klijentica agencije UTA od 2014. godine, prije toga je 25 godina bila dio agencije ICM Partners. Susan Sarandon nije jedina koja je davala takve ili slične komentare na rat između Izraela i Hamasa. Maha Dakhil, jedna od čelnica agencije CAA čiji su klijenti Tom Cruise, Natalie Portman i Reese Witherspoon, morala se ispričavati jer je kritizirala Izrael zbog rata u Gazi.

Smijenjena je s mjesta članice uprave nakon čega je Tom Cruise intervenirao te je vraćena na posao. Jednako tako, Kitty Laing bila je jedna od čelnica United Agents, najjače agencije u Velikoj Britaniji, ali je smijenjena (nije dobila otkaz) jer je kritizirala Izrael.

Kopirati
Drag cursor here to close