(Ne)naplata

Tužiteljstvo istražuje koncesije u Srednjoj Bosni

Vlada je danas zaključkom obvezala svoja tijela na punu suradnju u vezi s ovom istragom Tužiteljstva, a premijer Tahir Lendo (SDA) nakon sjednice je kazao kako je dokumentacija već dostavljena Tužiteljstvu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 06. 2023. u 14:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kantonalno tužiteljstvo u Travniku zatražilo je od Ministarstva financija i Ministarstva gospodarstva KSB-a dokumentaciju vezanu za koncesijske ugovore i (ne)naplatu potraživanja od koncesijskih ugovora.

Posljedica je to, kazao je na današnjoj sjednici Vlade kantonalni ministar gospodarstva Sedžad Milanović (SDA), prijave nevladinog sektora, točnije CCI-a, koje je izvršilo analizu dokumenata, podnijelo prijavu protiv nepoznatih osoba i zatražilo provođenje istrage od Tužiteljstva.

"Ministarstvo gospodarstva je poslalo obimno izvješće oko koncesija, ugovora, izmirivanja obveza od strane koncesionara, postupanje Vlade i Ministarstva... CCI je izvršio analizu tih dokumenata i podnio zahtjev Tužiteljstvu za provođenje istrage protiv nepoznatih osoba", rekao je Milanović na sjednici.

Vlada je danas zaključkom obvezala svoja tijela na punu suradnju u vezi s ovom istragom Tužiteljstva, a premijer Tahir Lendo (SDA) nakon sjednice je kazao kako je dokumentacija već dostavljena Tužiteljstvu.

"Nevladine organizacije su uputile preko Tužiteljstva da se provede istraga vezana za koncesijske ugovore i procedure vezane za koncesijske ugovore. Dobar dio onih koji su dobili koncesije nije ispoštovao koncesijske ugovore i Vlada je tu donosila određene mjere. Tužiteljstvo je zatražilo sve informacije i dokumentaciju vezanu za to i mi smo im to i dostavili. Dobar dio njih je već riješen. Ima jedan broj firmi koje još nisu ispoštovale koncesijski ugovor, a u daljoj proceduri Tužiteljstvo će vjerojatno naložiti određene mjere i pokrenuti određene postupke. Nemam informacije je li istraga službeno pokrenuta ili još traju predistražne radnje, tražena je tek dokumentacija, tako da vidjet ćemo šta će se događati", rekao je Lendo.

Inače, iz Kantonalnog tužiteljstva KSB danas nismo mogli dobiti komentar vezan za istragu o koncesijskim ugovorima.

Kopirati
Drag cursor here to close