Nemojte ljudi!

Primjeri iz Mostara - Što zaista učimo svoju djecu?!

U blizini Osnovne škole Ilije Jakovljevića u mostarskom Centru II, na pješačkom prelazu koji je najfrekfentniji, i koji najviše služi školarcima, svakodnevno ista slika.
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 09. 2023. u 10:45 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz dana u dan ista fotografija a druge registracijske tablice, odnosno drugo vozilo, a prečesto i više njih.

U blizini Osnovne škole Ilije Jakovljevića u mostarskom Centru II, na pješačkom prelazu koji je najfrekfentniji, i koji najviše služi školarcima, svakodnevno ista slika.

U ovom konkretnom slučaju smo kontaktirali i policiju, koji su izašli na teren te naveli kako su upoznati s ovim problemom, no da nisu u mogućnosti, odnosno nemaju dovoljno policijskih službenika, da bi se 24 sata dnevno mogli posvetiti isključivo ovom problemu. No, upravo to bi izgleda, obzirom na neodgovorne vozače, trebalo.

Foto: Bljesak.info / Zebre po mostarski...

Nakon što je početkom prošle godine rekonstruiran ovaj dio prometnice, ovaj problem ne jenjava. Prečesto upiremo prstom u one iz Grada za grad, a tako malo zaboravljamo da smo i mi grad.

Da, jasne su nam one 'Samo ću minut', 'da izletim po kruh', 'parkinga nema, tko će plaćat’' ali morate biti SVJESNI da taj vaš 'minut', 'kruh' i 'parking' ozbiljno ugrožava živote onih najmanjih, a i onih velikih koji se služe ovim pješačkim prelazom.

U konačnici što to učimo svoju djecu ovakvim primjerima?

Ranije smo upozoravali kako je nelogično da se s Gradskog vijeća pokreću inicijative za ocrtavanje pješačkih prelaza, a izgleda da bi trebalo i pokrenuti inicijative građanima da poštuju prelaze koji su već ocrtani.

Nemojte ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close