Iz škole na cestu

Mostar: Tjeranje djece pod kotače

Tako se prometnica od javnog interesa pokazala nezainteresiranom za sigurnost djece jer im se ispred školskog dvorišta pravi prava zamka.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 04. 2022. u 12:13 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije neobično da mostarska rješenja pri izgradnjama i rekonstrukcijama izazivaju čuđenje i tjeraju u potragu za logikom.

Tako je i ovog puta, pri izgradnji prometnice od javnog značaja, oko koje se digla frka zbog oduzimanja parkinga građanima, ostavljen uzak trag za čuđenje oko kojeg do sada nitko nije dignuo prašinu.

Naime, trotoar, pločnik ili kako god kome bilo drago, uz školsko dvorište u mostarskom naselju centar 2 toliko je uzak da je teško ne povjerovati da će nakon izlaska iz škole djeca, koja nakon nastave hodaju kao Smogovci, završiti na cesti. Razlog je jednostavan – važniji su ćoškovi i stupovi rasvjete od sigurnosti djece u prometu koje će se netko sjetiti drugog tjedna početka nastave. Prvi je tjedan, naime, uvijek rezerviran za kasno farbanje pješačkih prijelaza u blizini škole. (Ti isti prijelazi nestanu trećeg tjedna.)

Foto: Bljesak.info / Uski prolaz za pješake

Tako se prometnica od javnog interesa pokazala nezainteresiranom za sigurnost djece jer im se ispred školskog dvorišta pravi prava zamka. Sve i da hoće, teško da će školarci, hoditi preuskim pločnikom i morat će, u žurbi, igri i naguravanjima, netko biti na cesti.

A preuski trotoar, pločnik ili kako god kome bilo drago, čini se da je zaštitni znak ovoga naselja. Dovoljno je krenuti prema bezimenom mostu i vidjeti koliko su širine građanima omogućili crtači novih planova.

Foto: Bljesak.info / Zaštitni znak naselja

Što bi tek bilo da su u zadatku dobili, kao netko tko misli na grad budućnosti, da ucrtaju biciklističku stazu?

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close