Posjeta Mostaru

Lasić i Ljubić: Na što će Zračna luka Mostar utrošiti 3,5 milijuna KM

Ukupna vrijednost Ugovora za zračnu luku iznosi 3,5 milijuna konvertibilnih maraka.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 04. 2021. u 14:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar Federalnog ministarstva prometa i komunikacija Denis Lasić boravio je u radnoj posjeti Zračnoj luci - Aerodromu Mostar.

U tijeku posjete v.d. ravnatelj Ivan Ljubić upoznao ga je sa situacijom na Zračnoj luci Mostar i stanjem u svjetlu promijenjenih uvjeta rada i poslovanja uzrokovanog pandemijom COVID-19, sa problemima sa kojima se Zračna luka Mostar susreće, ali i sa budućim planovima i statusu pregovora sa zrakoplovnim kompanijama o uvođenju redovitih sezonskih linija.

Kontinuiranom potporom Federalnog Ministarstva prometa i komunikacija i Vlade Federacije BiH Zračna luka - aerodrom Mostar je u prethodnih nekoliko godina odradila značajan broj kapitalnih investicija koje su povećale kvalitetu i sigurnost njenih usluga, te subvencioniranjem podržala aktivnosti uspostavljanja redovitih linija, priopćeno je iz federalnog Ministarstva prometa i komunikacija.

Foto: PR / Posjeta Ministra Denisa Lasića međunarodnoj Zračnoj luci Mostar

Lasić je zahvalio na upoznavanju sa situacijom, izrazio svoju opredijeljenost za nastavak pružanja potpore opstanku i razvitku Zračne luke – aerodroma Mostar do njene financijske samoodrživosti te najavio skoro potpisivanje ugovora kapitalnog i tekućeg transfera.

Ukupna vrijednost Ugovora za zračnu luku iznosi 3,5 milijuna konvertibilnih maraka, od čega se 1 milijun odnosi na program utroška sredstava tekućeg transfera ''Subvencije javnim poduzećima'', za unaprjeđenje zračnog prometa, a 2,5 milijuna na program utroška sredstava kapitalnog transfera ''Kapitalni transfer javnim poduzećima''.

Sredstva će biti utrošena za subvencioniranje dijela tekućih troškova, izradu projektne dokumentacije, obnavljanje horizontalne signalizacije, video sustava za identifikaciju i instaliranje odgovarajućih softverskih paketa za podršku, vatrodojavni sustav i servis hidrantske mreže, vatrogasnu opremu, rekonstrukciju krova terminalne zgrade, nabavku i formiranje sustava za opskrbu gorivom.

Kopirati
Drag cursor here to close