Uborak

Pogled iz zraka: Mjesto gdje se susreću deponija i Koridor

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić rekao je kako je ''plan prilagodbe jasan i realan, a to je pet godina''. 
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 08. 2023. u 10:24 Bljesak.info
Mostar Sjever: Poslovna Zona + Deponija Uborak + Ulaz Na Koridor 5C. 4K Snimak Dron.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Deponija Uborak mora se zatvoriti da bi postojao koridor Vc, poručeno je s javne rasprave o projektu izgradnje poddionice na koridoru Vc Konjic (Ovčari) - tunel Prenj - Mostar koja je održana u svibnju u mostarskoj Gradskoj vijećnici.

Na raspravi je predstavljena zakonska osnova u postupku ocjene studije utjecana na okoliš kao i sud o utjecaju na okoliš.

Kilometar od deponije

Amna Popovac iz udruge "Eko dvogled" tada je rekla kako se deponija Uborak mora zatvoriti da bi postojao koridor Vc.

"Petlja koridora Vc izlazi otprilike kilometar od deponije, a Uborak i koridor Vc ne mogu paralelno postojati'', rekla je, između ostalog, Popovac.

Istodobno, problem mostarske deponije miruje. Iako su prošlog mjeseca aktivisti najavili mogućnost blokade, za sada nema nikakvih aktivnosti po tom pitanju.

Aktivisti traže izmještanje deponije na novu lokaciju a Grad ponavlja kako se traži rješenje te da sve blokira tužba udruženja. Početkom godine Grad je objavio kako je dobio okolinsku dozvolu da i kreće u sanaciju Deponije Uborak.

Pet godina

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić rekao je kako je ''plan prilagodbe jasan i realan, a to je pet godina''. 

''Važno je znati da nakon pet godina idemo u zatvaranje. On kao takav ako bi ostao u ovakvom stanju, predstavlja jednu veliku ekološku bombu'', kazao je Kordić.

Inače, aktivisti građanske inicijative 'Jer nas se tiče' podigli su kaznene prijave protiv Direktora JP 'Deponija' d.o.o., Mirhada Grebovića, gradonačelnika Mostara Maria Kordića, predsjednika Gradskog vijeća Mostara Salema Marića i ostalih osoba odgovornih za stanje na deponiji ili za izazivanje požara prema osnovanim sumnjama tužiteljstva koje će to utvrditi prilikom istrage, navedeno je to na konferenciji za medije održanoj u petak 21. srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close