Govorancije

Olimpijski bazen u Mostaru: Iako se puno priča da se puno radi, tek sada raspisan natječaj

Kako stoji u Obavijesti o nabavi natječajem je planirana „izrada idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja kompleksa 'Olimpijski bazen u Mostaru' s namjerom da se osiguraju najbolja idejna rješenja“.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 11. 2022. u 02:06 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su bageri i fotografiranja najavili radove na Olimpijskom bazenu u Mostaru, i iako je Grad nakon prozivki rekao da se na bazenu radi, javni natječaj za projektnu dokumentaciju, objavljen je tek u srijedu, 2. studenog.

Kako stoji u Obavijesti o nabavi natječajem je planirana „izrada idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja kompleksa 'Olimpijski bazen u Mostaru' s namjerom da se osiguraju najbolja idejna rješenja“.

Novčane nagrade

Dodaju kako se naposljetku planiraju „dodijeliti novčane nagrade za tri prvoplasirana te nakon pregovaračkog postupka dodijeliti ugovor za izradu Glavnog projekta“. Rok za dostavljanje prijava, objavljeno je na Portalu javnih nabava, je 5. prosinca. Natječaj, objavljeno je, provodi Direkcija za izgradnju kulturno sportskog centra u Mostaru, ista ona koja je zadužena za gradnju sportske dvorane.

Ipak, svježa obećanja vlasti čini se da nisu ispunjena. Prvotno je federalno i gradsko izaslanstvo posjetilo gradilište te uz fotografiranje pred bagerom najavilo početak radova za 25. kolovoza. Osim raščišćavanja terena na potencijalnom gradilištu nije se ništa dogodilo u što se na licu mjesta uvjerila ekipa portala Bljesak.info.

Nakon toga uslijedilo je još jedno ništa. Gradonačelnik Mario Kordić nakon dočeka proslavljene plivačice Lane Pudar ponovno najavljuje radove na gradilištu. Tada je obznanio kako se „stvarni početak radova radovi očekuje u sljedećih 15 do 30 dana“. Mehanizacija i radnici nakon tog roka opet ponovno nisu ni terenu. 

Velik broj stručnjaka

Dok su se sami radovi najavljivali projektna dokumentacija pojavila se u gradskom proračunu. Izmjenom Plana javnih nabava iz srpnja ove godine predviđeno je 6.000 KM za idejni projekt bazena. Ta proračunska stavka ne bi bila sporna da godinu dana ranije direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara Salem Bubalo samoj plivačici Pudar nije predstavio kako će izgledati bazen. Direktor Bubalo tom prilikom je kazao kako je na tom projektu „radio velik broj stručnjaka“.

Bubalo je još jednom javno ponovio kako idejni projekt za bazen postoji. Tu informaciju iznio u ponedjeljak pred gradskim vijećnicima prilikom predstavljanja Prijedloga nacrta Odluke o izmjeni i dopuni regulacijskog plana za područje Južnog logora. U svom izlaganju direktor Bubalo je kazao kako će se izmjenama regulacijskog plana stvoriti uvjeti potrebnih za izgradnju bazena.

Ne propitujući navode Bubala o postojanju projekta bazena vijećnici su većinskim brojem glasova podržali moguće izmjene regulacijskog plana, iako je natječaj za idejni projekt koji prema tvrdnji Bubala već postoji, objavljen dva dana nakon održane sjednice.

Kopirati
Drag cursor here to close