Naopako

Bazen: Mostar lani predstavio projekt kojeg tek sada nabavlja?

U odluci iz srpnja o izmjeni Plana nabavki Grada Mostara za 2022. godinu nalazi se i stavka koja se odnosi na projektiranje bazena.
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 08. 2022. u 10:56 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo kod nas, valjda, može proći da se projekt predstavi mjesecima prije nego projekt službeno uopće postoji. Dogodilo se to s mostarskim olimpijskim bazenom, idejom s kojom se grad, koji dvoranu gradi desetljećima, hvali kao da je riječ o završenom poslu. A posao, ustvari, još nije ni počeo.

Pročitajte još

Naime, u ožujku prošle godine iz Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara rečeno je kako ''suvremeni olimpijski bazen kakvog nema u regiji prema regulacijskom planu Mostar ima planiran gotovo dvije godine'' te da je riječ o investiciji od 12 milijuna KM koja može biti realizirana za godinu dana. Naravno, uz pomoć novčanika s drugih razina.

Rečeno je i da je ''na izradi projekta radio veliki broj stručnjaka'' a video-prezentaciju je odgledala i Lana Pudar zbog koje sad Grad galami kako mu treba bazen iako je galamio i u vrijeme odličnih rezultata Amine Kajtaz koja je u međuvremenu, ne dočekavši mostarski bazen, otišla pod zastavu Hrvatske.

No, u odluci iz srpnja o izmjeni Plana nabavki Grada Mostara za 2022. godinu nalazi se i stavka koja se odnosi na projektiranje bazena.

Tako se u dijelu nabavki iz nadležnosti Odjela za urbanizam i građenje, Službe za građenje i obnovu, izmijenila točka o izradi projektne dokumentacije za izgradnju gradskog olimpijskog bazena - idejni projekt. Procijenjena vrijednost nabavke je 6.000 KM a ona će se izvršiti direktnim sporazumom. Kao okvirni datum pokretanja postupka i zaključenja ugovora naveden je treći kvartal ove godine.

Ispada tako da smo imali predstavljanje projekta prije nego je realizirana javna nabava za izradu projektne dokumentacije.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close