U obilasku budućeg gradilišta

Novalić: Izgradnjom bazena Mostar možda dobije i vaterpolo klub

Sredstva u iznosu od osam milijuna KM za izgradnju bazena osigurala je Vlada Federacije BiH u ovogodišnjem proračunu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 08. 2022. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Vlade Federacije BiH predvođeno premijerom Fadilom Novalićem i ministricom kulture i sporta Zorom Dujmović obišli su danas lokaciju na kojoj Grad Mostar planira graditi olimpijski bazen.  

Domaćini ove posjete su bili predstavnici Grada Mostara, gradonačelnik Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić.

Sredstva u iznosu od osam milijuna KM za izgradnju bazena osigurala je Vlada Federacije BiH u ovogodišnjem proračunu. Na pitanje novinara hoće li izdvojeni novac biti dovoljan za ovu izgradnju Novalić je rekao kako će izdvojiti još dok se bazen ne napravi.

U obraćanju novinarima Kordić je istaknuo kako je ovo zemljište u vlasništvu Grada Mostara, kako je dobro povezana lokacija infrastrukturom te je zato izabrano da se ovdje gradi bazen.

Govorio je i početku rušenja objekata kojih je ukupno osam. Istaknuo je kako su našli rješenja za alternativni smještaj za sve koji su bili na ovoj lokaciji kao i da se neće odmah rušiti svi objekti. Čestitao je Lani bez koje vjerojatno ne bi ni bilo ove priče.

Premijer Novalić je rekao kako su došli uvjeriti gdje je taj prostor za koji su izdvojili novac.

''Došli smo se uvjeriti gdje je taj prostor, jesu li čestice čiste, postoje li objekti koji smetaju. Uvjerili smo se da je ovo javni prostor Grada Mostara, da se upravo čisti prostor z bazen, mislim kako je projekt u fazi izrade i očekujemo da je slijedeći korak potpis ugovora između Vlade FBiH i Grada Mostara.

''Želimo održati energiju između Vlade FBiH i Grada Mostara. Želimo da u što je moguće kraćem roku ovaj projekt bazena ugleda svjetlo dana. Napominjem da je on ovdje u Mostar došao na krilima uspjeha Lane Pudar. Zaključili smo da Mostar ima izrazito pogodne uvjete i mlade ljude koji su skloni uspjehu. Prisjetimo se prije ovoga je bila Amina Kajtaz, sada imamo Lanu Pudar. Poslije nje, pogotovo ako bude olimpijski bazen u Mostaru, tko zna gdje će to sve dobaciti, do možda vaterpolo kluba, neki novih naših olimpijskih pobjednika'', rekao je premijer Novalić.

Kopirati
Drag cursor here to close