Što se događa sa signalizacijom?

Rampe dignute, a vlak prolazi: Još jedan opasan željeznički prijelaz u Hercegovini

Što se događa sa signalizacijom na željezničkim prugama u Hercegovini?
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 04. 2021. u 14:41 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željezničke pruge u Hercegovini odavno su postale opasna prijetnja vozačima i prolaznicima. Često se dogodi da za vrijeme prolaska vlaka rampa bude podignuta, a semafor bez signalizacije.

Čitatelj našeg portala poslao nam je fotografiju s pruge u Biletić polju, gdje u petak tijekom prolaska teretnog vlaka rampa nije bila spuštena,a semafor nije pokazivao nikakvu signalizaciju.

Iz Željeznice Federacije nisu nam telefonski mogli reći jesu li upoznati s ovim problemom te je li u pitanju kvar, no uskoro očekujemo službeni odgovor na novinarski upit.

Inače, u listopadu su se javljali čitatelji iz Žitomislića, pišući kako je ova ista rampa ostala dignuta tijekom prolaska vlaka. I to nije prvi put da su je tako zatekli.

Podsjetimo, ovakav problem javljao se i u naselju Bačevići, gdje je u rujnu prošle godine izbjegnuta moguća tragedija, zahvaljujući opreznosti i pribranosti vlakovođe teretnog vlaka Željeznica FBiH. Tada je vlakovođa uvidjevši da se rampa nije spustila, a automobili su dolazili iz oba smjera stao. Na sreću i vozači automobila su stali na vrijeme, te su propustili vlak.

U studenom prošle godine iz Željeznica Federacije rekli su da će popravak automatskog uređaja za osiguranje željezničko – cestovnog prijelaza 'Bačevići' i siguran prelazak preko pruge čekati završetak pandemije koronavirusa.

Kako je tada rečeno za Bljesak.info iz J.P Željeznice Federacije BiH, za osposobljavanje istih neophodna je intervencija isporučitelja opreme iz Republike Hrvatske, ali zbog trenutne situacije u vezi pandemije koronavirusa isti su spriječeni doći i ne mogu intervenirati.

''Čim se steknu povoljniji uvjeti isporučitelj opreme doći će na željezničko-cestovni prijelaz 'Bačevići', osposobiti uređaje i staviti ih u funkcionalno stanje'', poručili su.

Prijelaz 'Bačevići' zbog kvara na uređaju za reguliranje prometa već neko vrijeme nije siguran za prelazak pruge i rampa je stalno podignuta što mnoge korisnike dovodi u opasnost.

No povoljnijih uvjeta još nema, s obzirom na to da se na društvenim mrežama početkom travnja opet pojavila fotografija na kojoj teretni vlak prolazi pored dignutih rampi.

Kopirati
Drag cursor here to close