Gradnja

Hoće li autoput od Mostara do granice s Hrvatskom biti gotov do 2023.?

JP Autoceste FBiH nedavno je objavilo Poziv za dostavu ponuda za izgradnju autoceste na Koridoru Vc, dionica Tunel Kvanj – Buna koja je ukupno duga 5,25 kilometara.
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 01. 2020. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na lokaciji “Koridor Vc Mostar Jug – Buna”, dva kilometra jugoistočno od mjesta Hodbina kod Mostara, završen je deminerski zadatak na kome su bili angažirani deminerski timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) “Mostar B” i “Livno B”.

Bez mina

''Površina predmetnog zadatka iznosila je 37.229 m2 a obavljen je manualnom metodom tehničkog izviđanja. Na ovom zadatku nisu pronađeni tragovi miniranosti, mine, niti NUS. Ovu lokaciju prije rata lokalno stanovništvo je koristilo za lov i sječu drva. Zadatak je obuhvatio dio planirane trase autoceste na koridoru Vc, a njegovim završetkom stvoreni su uvjeti za poduzimanje potrebnih radnji na izgradnji ovog dijela autoputa'',  priopćeno je iz Federalne uprave Civilne zaštite-a. To podrazumijeva da su stvorene sve pretpostavke za nastavak gradnje na spomenutoj dionici.

Radovi na jugu

Inače, JP Autoceste FBiH nedavno je objavilo Poziv za dostavu ponuda za izgradnju autoceste na Koridoru Vc, dionica Tunel Kvanj – Buna koja je ukupno duga 5,25 kilometara.

Rok za dostavljanje ponuda je 24. veljače 2020. godine. U natječajnoj dokumentaciji stoji kako je predviđeni rok za završetak radova 36 mjeseci. Ukoliko ne bude opstrukcija i radovi krenu tijekom ove godine od Mostara (Bune) do Bijače bi autocestom prvi automobili mogli krenuti 2023. godine.

Na dionici Tunel Kvanj – Buna, gradit će se dvocijevni tunel Kvanj, desna cijev dužine 2.645 m i lijeva cijev dužine 2.720 m, vijadukt i nadvožnjak, a ostatak trase se nadovezuje na dionice Buna – Počitelj, te Počitelj – Zvirovići koje su u izgradnji. Također će u okviru ovog projekta biti rekonstruirana regionalna cesta Buna – Domanovići ukupne dužine 14,5 km, prenosi Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close