80. sjednica

HNŽ dobiva prostorni plan

Vlada je, kako see navodi, zbog poteškoća koje su se pojavile u primjeni i tumačenju, usvojila Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama HNŽ kojim se bliže definiraju stanovite odredbe i članci Zakona i olakšava postupak dobivanja
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 06. 2018. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Na današnjoj, 80. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je Prijedlog Prostornog plana Hercegovačko-neretvanske županije koji će biti upućen u daljnju skupštinsku proceduru.

Nakon sjednice Vlade istaknuto je kako su za izradu toga iznimno značajnog dokumenta koji se donosi prvi put, a ''predstavlja temelj daljnjeg razvitka HNŽ, provedena iscrpna istraživanja i izrađene studije o strukturi i prirodnim značajkama prostora, kretanjima stanovništva, razvitku naselja, gospodarskih i društvenih djelatnosti, uključujući utjecaj razvitka u prostoru''.

Također, naglašeno je kako je Prijedlog Prostornog plana bio dostupan na uvid javnosti kroz održavanje niza javnih rasprava. Vlada je, kako see navodi, zbog poteškoća koje su se pojavile u primjeni i tumačenju, usvojila Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama HNŽ kojim se bliže definiraju stanovite odredbe i članci Zakona i olakšava postupak dobivanja koncesija. '

'S ciljem poboljšanja uvjeta za poslovanje, investiranje, rasterećenje gospodarskih subjekata, poboljšanja likvidnosti i konkurentnosti gospodarstva u HNŽ, Vlada je usvojila Prijedlog Zakona o sudskim pristojbama s tarifom kojim se smanjuju visine sudskih pristojbi'', priopćila je Vlada HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close