Potencijalne investicije

Predstavljen Prostorni plan HBŽ-a

Gospodarstvo / Flash | 25. 05. 2016. u 14:34 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Livnu je u srijedu održana prezentacija Nacrta Prostornog plana Hercegbosanske županije (HBŽ).

Predsjednik županijske Vlade Draško Dalić kazao je kako očekuje da će Prostorni plan, kao jedan od najhitnijih dokumenta, uskoro biti usvojen te da će omogućiti strateški razvoj tih prostora.

"U prvom redu, mislim na infrastrukturne projekte: autocestu Banjaluka-Glamoč-Livno-Split, brzu cestu Travnik-Bugojno-Livno-Split, brzu cestu Šujica-Tomislavgrad-Posušje-Mostar i plinovod uz navedene ceste", kazao je Dalić.

Dodao je kako očekuje da Prostornim planom neće biti ograničenja u korištenju energetskih potencijala vjetro, hidro i solarnih potencijala, kao ni ograničenja pri izgradnji termoenergetskih objekata.

"Vlada Hercegbosanske županije neće dopustiti da ovaj prostor bude konzerviran za potencijalne investicije što bi doprinijelo manjem napuštanju mladih obitelji s ovih prostora", istaknuo je predsjednik Vlade HBŽ-a.

Dogovoreno je da će nositelj izrade Prostornog plana Hercegbosanske županije za razdoblje 2008. – 2028. godine, Institut za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju u nacrt plana ugraditi sugestije federalnih ministarstava i Ureda predsjednika Vlade Hercegbosanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close