Izgled i razmještaj

Rješava se cirkus oko reklamnih površina u Mostaru

Prema Program razmještaja reklamni panoi i displeji koji su zatečeni na lokalitetima predviđeni Programom za tu namjenu zadržat će se u skladu s tehničkim karakteristikama predviđenih ovim Programom.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 02. 2023. u 20:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradsko vijeće Grada Mostara usvojilo je Odluku o donošenju i provođenju Program razmještaja reklamnih panoa i displeja na području. Grada Mostar ovim Programom utvrđuju se: lokacije za postavljanje reklamnih panoa i displeja i tehnički uvjeti za postavljanje reklamnih panoa i displeja.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić kazao je kako u Gradu trenutno vlada popriličan cirkus oko reklamnih površina, i što se tiče izgleda i razmještaja. S obzirom da je tu, kako je kazao, godinama vladao nered i nejasnoća, Grad je odlučio u tom segmentu napraviti veliki iskorak.

Rješene tužbe

Istaknuo je da je većina sudskih tužbi koje su bile u tijeku s izvjesnim firmama koje su se bavile ovom djelatnošću riješena uz razgovore i pregovore s istima. Nakon usvajanja ove odluke, kazao je, krenut će se zajedno s vlasnicima s uklanjanjem starih i izrade novih billboarda.

Prema Programu razmještaja reklamni panoi i displeji koji su zatečeni na lokalitetima predviđeni Programom za tu namjenu zadržat će se u skladu s tehničkim karakteristikama predviđenih ovim Programom.

Oni koji ne ispunjavaju tehničke uvjete utvrđene ovim Programom, moći će se koristiti uz obvezno prilagođavanje tehničkim karakteristikama. Dok će oni koji se nalaze na lokalitetima za koje je uočena potreba uklanjanja uslijed neispunjavanja uvjeta prema ovom Programu – uklonii, a oni zatečeni na lokacijama za koji je Programom utvrđena zamjena - zamijeniti odgovarajućim.

Reklamni panoi i displeji koji su predviđeni za dislokaciju, dislocirat će se na lokaciju predviđenu Programom.

Novi Programa razmještanja

Grad Mostar, odnosno nadležne Službe pripremile su novi Programa razmještanja reklamnih panoa i displeja na području Grada Mostara, te se samim tim ukazala potreba izmjene i dopune  Odluke o zauzimanju javnih površina u dijelu koji se odnosi na reklamne panoe i displeje.  Ove izmjene i dopune odnose se na način reguliranja ugovornih odnosa, priključivanja i plaćanja električne energije i visina naknade za privremeno korištenje javnih površina za reklamne panoe i za displeje.

Ovom Odlukom reguliran je način i period zaključivanja ugovora o privremenom zauzimanju javnih površina te se utvrđuje način plaćanja električne energije korisnika.

Naime, korisnik javne površine, koju koristi za postavljanje displeja za reklamiranje i oglašavanje s osloncem na zemlju ili istaknutim na objektima, dužan je samostalno osigurati priključak za električnu energiju o svom trošku, a korisnik javne površine, koju koristi za postavljanje reklamnih panoa s osloncem na zemlju ili pričvršćenih na objekte, električnu energiju plaća po unaprijed dogovorenom paušalu

Također ovom Odlukom mijenja se visina naknade za privremeno korištenje javnih površina za reklamne panoe i za displeje za reklamiranje i oglašavanje s osloncem na zemlju ili pričvršćenih na objekte.  Naime,

Grad smatramo da trenutne cijene za zauzimanje javnih površina previsoke i nisu usklađene s tržištem.

Kopirati
Drag cursor here to close