Vijeće ministara

2 milijuna za infrastrukturu povratničkih naselja

Sredstva su namijenjena za realizaciju projekata u vezi sa Aneksom VII Dejtonskog mirovnog sporazuma
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 09. 2020. u 16:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o preraspodjeli sredstava iz proračuna Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH u proračun Fonda za povratak BiH, u iznosu od dva milijuna KM.

Sredstva su namijenjena za realizaciju projekata u vezi sa Aneksom VII Dejtonskog mirovnog sporazuma, priopćeno je u četvrtak iz Vijeća ministara.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske, Vlada Brčko Distrikta BiH i Fond za povratak BiH su potpisali Sporazum o udruživanju i načinu realizacije sredstava za ostvarivanje prava iz Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma u 2020. godini.

Ukupan iznos sredstava udruženih na osnovu ovog sporazuma je 2.125.000,00 KM, a bit će utrošen za financiranje projekata elektrifikacije stambenih jedinica raseljenih osoba i povratnika te projekata obnove i izgradnje komunalne i socijalne infrastrukture na područjima gdje žive raseljena lica i povratnici. Projekte će odobravati Povjerenstvo za izbjeglice i raseljena lica BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close