Stečaj

Zrak: Više od 50 radnika dobilo otkaz  

Demirović je rekao kako je stečajni upravnik svojim nastupom isprovocirao radnike, nakon čega je došlo do verbalnog sukoba, a onda su stigli i policija i Hitna pomoć…
Gospodarstvo / Tvrtke | 12. 06. 2023. u 14:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 50 radnika sarajevskog poduzeća "Zrak", koje je od travnja pod stečajem, dobilo je otkaze na osnovu prvostupanjske presude, nakon čega je došlo do verbalnog sukoba, pa su stigli i policija i Hitna pomoć, izjavio je predsjednik Sindikata "Zraka" Amir Demirović.

"Stečajni upravnik Mesud Bogilović retroaktivno daje otkaze, s datumom odjave na 14. travnja ove godine, nakon čega se radnici ne mogu prijaviti na biro, niti su im doprinosi uplaćeni. Više od 50 radnika jutros je dobilo otkaz", rekao je Demirović.

Pojasnio je kako je 55 radnika imalo ugovor o radu, a oko 20 je radilo na osnovu ugovora o djelu.

Demirović je rekao kako je stečajni upravnik svojim nastupom isprovocirao radnike, nakon čega je došlo do verbalnog sukoba, a onda su stigli i policija i Hitna pomoć koja je morala intervenirati jer četiri radnika imaju visoki tlak i šećer.

"Bogilović je radnicima rekao da potraživanja zaključimo s petim mjesecom, međutim mi smo to sve predali u sud na stečajnu masu. Odjavio nas je 14travnja aprila i tako nas prevario", dodao je Demirović.

Naveo je kako radnici nisu dobili nijednu plaću od kada je došao stečajni upravnik, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, austrijska firma s kojom "Zrak" ima potpisan ugovor, već je upozorila da će šteta po proračun Vlade Federacije BiH samo na prvom lotu ugovora biti veća od 10,5 milijuna eura.

"Čekamo drugostupanjsku presudu. Stečajni upravnik je nakon prvostupanjske presude pokušao uraditi sve kako bi zaustavio proizvodnju. Na osnovu Zakona o konsolidaciji uputili smo žalbu Kantonalnom sudu", istaknuo je Demirović.

Radnici su najavili da će održati štrajk i da će ustrajati u borbi za uskraćena prava.

Kopirati
Drag cursor here to close