ArcelorMittal

Zbog štrajka rudara smanjena isporuka toplotne energije

''Razlog je nedostatak energetskog uglja na našem skladištu zbog obustave rada Rudnika mrkog uglja Zenica i prekida isporuke od prekjučer, 9. veljače.
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 02. 2021. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija ''ArcelorMittal'' Zenica obavijestila je građane tog grada da su primorani značajno smanjiti isporuku toplotne energije prema gradu, s velikom mogućnošću potpunog prekida.

''Razlog je nedostatak energetskog uglja na našem skladištu zbog obustave rada Rudnika mrkog uglja Zenica i prekida isporuke od prekjučer, 9. veljače.

Nadamo se da će Rudnik i „Elektroprivreda“ čim prije riješiti svoje probleme kako bismo mogli nastaviti s nesmetanom proizvodnjom toplotne energije - ističu iz „ArcelorMittala“, prenosi Fena.

Tako je radnički neposluh, u koji su zenički rudari stupili u ponedjeljak, 8. veljače, polučio negativne efekte za zagrijavanje grada, a za petak, 12. veljače, rudari Zavisnog društva (ZD) RMU Zenica najavili su štrajk.

Štrajk će istog dana, ako im do tada ne budu deblokirani računi, započeti i rudari iz ZD RMU Breza, kojem je 8. siječnja ove godine račun blokiran zbog duga za doprinose u iznosu 4,5 milijuna KM. Račun ZD RMU Zenica blokiran je na iznos od 4,9 milijuna KM, ali su dugovi oba poduzeća puno veći.

Ako se do petka ne deblokiraju računi rudnika u Zenici i Brezi, na dan početka štrajka u ta dva rudnika, kako je najavljeno, u jednosatni štrajk upozorenja, s početkom u 7 sati, stupit će i rudari svih ostalih rudnika uglja iz koncerna JP EPBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close