EasyJet

Uklanjaju red sjedišta jer im fali osoblja

To bi ograničilo broj putnika na maksimalno 150.
Gospodarstvo / Tvrtke | 09. 05. 2022. u 10:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Niskotarifna aviokompanija EasyJet planira ovog ljeta ukloniti zadnji red sjedišta u nekim od svojih zrakoplova, kako bi mogla obavljati letove s manje kabinskog osoblja, javlja Sky News.

Ova aviokompanija se bori s nedostatkom kabinskog osoblja dok se pokušava vratiti na razinu usluga prije pandemije.

Uklanjanjem zadnjeg reda sjedišta u svojoj floti zrakoplova A319, EasyJet objašnjava da će im to omogućiti da lete s tri člana kabinske posade umjesto sa standardna četiri.

To bi ograničilo broj putnika na maksimalno 150.

EasyJet je naveo kako bi to bio efikasan način upravljanja flotom uz "uvođenje dodatne otpornosti i fleksibilnosti u poslovanju."

Letovi bi i dalje ispunjavali propise Uprave za civilno zrakoplovstvo (CAA) o potrebnom broju kabinskog osoblja, koji se zasniva na broju sjedišta, a ne na broju putnika u zrakoplovu.

Aviokompanije i aerodromi u Velikoj Britaniji bore se s nedostatkom osoblja još od Uskrsa, jer je potražnja za putovanjima ponovo porasla, nakon ukidanja svih preostalih ograničenja putovanja zbog Covida u Velikoj Britaniji.

Mnoge avioprijevoznici, uključujući EasyJet, pokušavaju zaposliti novo kabinsko osoblje kako bi nadomjestili otpuštene radnike koji su postali višak tijekom pandemije. Međutim, stručnjaci predviđaju da će se poteškoće s nedostatkom radnika nastaviti i u sljedećih 12 mjeseci.

Kopirati
Drag cursor here to close