Bez prethodne najave

U novogodišnjoj noći Telemach ostao bez Arena, m:tel bez Sportklubova

U prvoj minuti 2021. korisnike je dočekalo crnilo na ekranima.
Gospodarstvo / Tvrtke | 01. 01. 2021. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Točno u ponoć nastupila je nova godina, a odmah s njom krenula je i nova runda telekomunikacijskog rata koji bjesni već godinama na našim prostorima. Bez prethodne najave korisnici Telemacha i Total TV-a ostali su bez Arenasport kanala, a m:tela bez Sportklubovog paketa sportskih kanala.

Iako se o novom zaoštravanju odnosa uveliko špekuliralo tijekom prosinca 2020. godine korisnici su cijelo vrijeme ostali uskraćeni za bilo kakvu službenu informaciju te ih je u prvoj minuti 2021. dočekalo crnilo na ekranima.

"Rat" vlasnika m:tela Telekoma Srbije i vlasnika Telemacha United Grupe traje već čitavo desetljeće, a u središtu sukoba su televizijska prava na najatraktivnije sportske sadržaje.

Godine 2017. postignut je mali korak naprijed pa je tako u Telemachovu shemu stigla Arenasport, a korisnici m:tela dobili su Sportklubove.

Međutim, tri godine kasnije zaraćene strane vratile su se na početne pozicije.

Iako ni jedna kompanija za sada nije u javnost izašla sa službenim informacijama, pretpostavlja se da je do novog zaoštravanja odnosa dovelo pokretanje novog komercijalnog servisa Telekoma Srbije Arena CLOUD. Radi se o IPTV servisu u okviru kojega je moguće pratiti i Arenasport kanale.

Kopirati
Drag cursor here to close