Nema gdje nas nema

Tvrtka iz BiH sudjelovala je u izgradnji veličanstvenog stadiona s otvorenja Svjetskog prvenstva

Riječ je o tvrtki VS Trend iz Bihaća koja je na stadionu Al Bayt bila zadužena za kompletne radove na ventilaciji, instalacijama i protoku vode na stadionu
Gospodarstvo / Tvrtke | 20. 11. 2022. u 18:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetsko prvenstvo u nogometu otvoreno je u nedjelju u Katru. Katar je za ovo prvenstvo izgradio niz novih stadiona, a ono što je posebno zanimljivo je da je u njihovoj izgradnji sudjelovala i bh. kompanija.

Naime, kako piše BiznisInfo riječ je o tvrtki VS Trend iz Bihaća koja je na stadionu Al Bayt bila zadužena za kompletne radove na ventilaciji, instalacijama i protoku vode na stadionu, ukratko svemu onome što je bitno kako bi stadion kao objekt mogao funkcionirati.

Stadion je vrijedan 770 milijuna eura.

"Ukupno je oko 250 radnika angažirano na ovom projektu. Trenutno ih je na gradilištu oko 200. U pitanju su radnici iz cijele Bosne i Hercegovine", kazao je ranije direktor kompanije Sabahudin Blažević.

Stadion Al Bayt najavljen je kao objekt koji ne samo da će zadovoljiti sve kriterije FIFA-e, već će postaviti nove standarde održivosti energije i zaštite okoline. Zahvaljujući primjeni najnovijih GSAS i LEED standarda, nogometni susreti moći će se igrati na umjerenim temperaturama čak i po ljetnim vrućinama.

Kopirati
Drag cursor here to close