Daj municije

Sedamdeset godina Igmana: Najtraženiji kalibri 7,62 i 12.7 mm

Premijer Novalić čestitao je kompaniji i menadžmentu "Igmana" na uspjehu, navodeći da je 70 godina zaista dug životni vijek.
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 03. 2020. u 12:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obilježavanje 70. godišnjice kompanije za proizvodnju oružja i streljiva „Igman“ d.d. Konjic počelo je održavanjem Međunarodnog panela “Globalno tržište vojne industrije - trendovi i analize” na kojem su federalni premijer Fadil Novalić i direktor kompanije Đahid Muratbegović, sa poslovnim partnerima iz Amerike, Azije i Europe, naglasili da je „Igman“ razvio proizvod, municiju prepoznatljivu i na zapadnom tržištu.

Najveća potražnja je za kalibrom 7,62 puta 39 mm, a potom 12,7 mm.

Premijer Novalić čestitao je kompaniji i menadžmentu "Igmana" na uspjehu, navodeći da je 70 godina zaista dug životni vijek.

''Sve je to pitanje menadžmenta i liderstva. Direktor izvrsno vodi ovu kompaniju i to se vidi, što nije slučaj sa svim kompanijama u namjenskoj industriji'', kazao je Novalić.

Oružje kao borbeno sredstvo mora biti od značaja tako da će Vlada Federacije BiH nastaviti podržavati kompaniju „Igman“, rečeno je.

''Na osnovu 15 godina suradnje sa 'Igmanom ' mogu reći da se ova kompanija veoma dobro razvila u pogledu proizvodnje i u pogledu marketinga. Premijer Novalić je spomenuo investicije, da se puno investira u resurse i ljude i mi to kao klijenti primjećujemo. 'Igman' ima neprevaziđenu sposobnost da odgovori na striktne zahtjeve koje Sjedinjene Američke Države postavljaju u smislu proizvoda'', rekao je vlasnik Global Ordnance LLC Sarasota Marc Morales.

Odličnu suradnju pohvalio je i vlasnik vojne kompanije „ MF 300“ Tarik Ezzat, kao i vlasnik tvrtke EMCO Emilian Gebrev.

''Nema druge tvornice u svijetu koja tako kvalitetno radi svoj posao. Uspjeh kompanije je što uposlenici rade kao 'švicarski sat'. Smjena generacija i napredak tehnologija su na veoma dobar način integrirani u obavljanje ove djelatnosti'', kazao je Gebrev.

Na kraju panela direktor „Igmana“ Muratbegović poručio je da će uposlenici nastaviti raditi na podizanju kvaliteta jer se moraju pratiti svjetski trendovi, a stigli su i zahtjevi da se radi oružje većeg kalibra.

Nakon panela program obilježavanja nastavlja se održavanjem svečane akademije na kojoj će biti potpisani višemilijunski ugovori s poslovnim partnerima iz Egipta i Švicarske.

 

Kopirati
Drag cursor here to close