Stalni razvoj poslovanja

Rekordan broj novih proizvoda Galenike u ovoj godini

Galenikin Institut za istraživanje i razvoj, uz strateško partnerstvo sa sestrinskom kompanijom iz Brazila - EMS, radi na transferu tehnologije pet proizvoda iz novije generacije generičkih lijekova.
Gospodarstvo / Tvrtke | 07. 09. 2021. u 12:47 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom prvih sedam mjeseci ove godine kompanija Galenika je postigla značajno proširenje portfolija proizvoda, rast u Srbiji i na regionalnim tržištima, i dalju modernizaciju poslovanja.

Kompanija pokazuje konstantan rast u svim segmentima svog poslovanja u 2021. godini. U razdoblju od siječnja do srpnja, Galenika je ostvarila rast proizvodnje za 16% u odnosu na isti period prošle godine. Od početka godine kompanija je u Srbiji registrirala čak 12 novih proizvoda, dok je u promet do sada pušteno 11 proizvoda. Galenika bilježi povećanje prodaje u regiji, te je do kraja srpnja 2021. na tržištima Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije lansirano pet proizvoda, a do kraja godine se planira lansiranje još devet. Na tržištu EU, Galenika je registrirala jedan proizvod, a u planu je registracija još 20 proizvoda. Galenikin Institut za istraživanje i razvoj, uz strateško partnerstvo sa sestrinskom kompanijom iz Brazila - EMS, radi na transferu tehnologije pet proizvoda iz novije generacije generičkih lijekova.

U razdoblju siječanj - srpanj 2021. godine, Galenika je ostvarila povećanje prodaje za 13% u odnosu na isti period prošle godine, čime se kompanija dodatno učvrstila na stabilnoj drugoj poziciji po udjelu na farmaceutskom tržištu Srbije. U istom razdoblju na tržištu Bosne i Hercegovine Galenika je ostvarila rast prodaje za 28% u odnosu na isti period prošle godine.

Izvoz u zemlje regije (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjeverna Makedonija) povećan je za čak 51%, dok je prodaja na međunarodnim tržištima izvan regiona (Europa, Bliski istok, Afrika) više nego udvostručena.

PR  / Rikardo Vian Markes, generalni direktor kompanije Galenika

„Galenika je kompanija koja gleda u budućnost i naši inovativni procesi predstavljaju važan uspjeh. Nastavljamo da planiramo i prilagođavamo se, da ulažemo timske napore i radimo ono u čemu smo najbolji, a pri tome ostajemo posvećeni ljudima i vjerni zdravlju. Strateški smo fokusirani na inovacije u kompaniji i portfoliju proizvoda u korist potrošača. Kao moderna i stabilna kompanija sa odličnim timom i inovativnim načinom razmišljanja, Galenika će postati još veća, sa jakim regionalnim prisustvom.“ – izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor kompanije Galenika.

U lipnju ove godine Galenika je postala dobitnik prestižne nagrade SAP Quality Award za region Centralne i Istočne Europe, za projekt inovativne poslovne transformacije kroz implementaciju najsuvremenijeg sistema za upravljanje poslovanjem – SAP S/4HANA Cloud. Dodatno, na polju digitalizacije poslovnih procesa, kao prva farmaceutska kompanija u Srbiji, Galenika je krenula sa uvođenjem naprednog korisničkog sučelja Fiori UX, koji omogućava lakši i brži rad uz povećanje efikasnosti, produktivnosti, kao i mobilnost korisnika uz „work anytime, anywhere” pristup.

Kopirati
Drag cursor here to close