Cestogradnja

Prva tvrtka u BiH: Autoceste Federacije dobile certifikat CIPS

Tom prigodom Beattie je istaknuo kako je JP "Autoceste FBiH" prvo u regiji koje je dobilo certifikat iz oblasti autocesta.
Gospodarstvo / Tvrtke | 10. 07. 2018. u 13:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Dodjela certifikata CIPS Autocestama FBiH

Glavni direktor CIPS-a za kontinentalnu Europu Will Beattie uručio je u Sarajevu Javnom poduzeću  "Autoceste FBiH" certifikat o ispunjavanju CIPS standarda čime je ta kompanija postala prva u BiH i regiji, a iz oblasti cestogradnje prva u svijetu, koja je svoje poslovanje uskladila sa zahtjevima međunarodnog standarda za nabavku ovlaštenog instituta za nabavku i snabdijevanje - Chartered Institute of Procurement and Supply (CIPS). 

Tom prigodom Beattie je istaknuo kako je JP "Autoceste FBiH" prvo u regiji koje je dobilo certifikat iz oblasti autocesta. 

''Ima mnogo drugih kompanija u Makedoniji, Rumunjskoj, Ukrajini i u cijeloj istočnoj Europi koje prolaze ovaj proces, ali vi ste bili najefikasniji i najbrži'', istaknuo je Beattie. 

Inače, standardi CIPS-a znače potvrdu najvišeg stupnja profesionalnosti u nabavkama. Dobivanjem CIPS-ovog certifikata poduzeće potvrđuje i osnažuje ugled kako u zemlji tako i u inozemstvu, priopćeno je u utorak iz JP Autoceste Federacije BiH. 

CIPS certifikacija će pomoći JP "Autoceste FBiH" da poboljša operativnu, tehničku, komercijalnu i financijsku efikasnost, kao i izgradnju integrirane korporativne strukture i identiteta koji uključuju i usluge izgradnje autoceste. 

''Nama u JP 'Autoceste FBiH' predstavlja izuzetno zadovoljstvo što smo uspjeli dobiti CIPS certifikat. To pokazuje našu opredijeljenost ka uvođenju sustava kvalitete, izvrsnosti u procesu javnih nabavki i istrajnosti na radu. Ovaj certifikat je još jedan dokaz naše posvećenosti'', istaknuo je tajnik Društva Orhan Pašalić povodom dodjele spomenutog certifikata. 

Godinu dana je trajala procedura dobivanja certifikata. Oblasti koje je obuhvatilo certificiranje su: vodstvo i organizacija, strategija i politike, ljudski resursi, proces i sustav, te mjerenje performansi. 

JP "Autoceste FBiH" je bilo u obvezi da, u skladu s ugovorom o zajmu s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) za financiranje izgradnje dionica autoceste na Koridoru Vc Buna - Počitelj i Donja Gračanica - tunela Zenica, stekne certifikat za nabavku od strane ovlaštenog instituta za nabavku i snabdijevanje - Chartered Institute of Procurement and Supply (CIPS).

Kopirati
Drag cursor here to close